TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 5’inci hafta maçları Cumartesi günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Kırşehir Belediyespor, TFF 2’nci Lig Beyaz grubun 5’inci haftasında deplasmanda Bucaspor’la karşı karşıya gelecek. 
İlk 2 maçını kazanıp 3’üncü haftayı maç yapmadan bay olarak geçiren yeşil-beyazlı temsilcimiz geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği Zonguldakspor’a 2-0’lık skorla mağlup olarak ligdeki ilk yenilgisini aldı. Ligin en zorlu deplasmanlarından birinden Bucaspor’la karşı karşıya gelecek olan yeşil-beyazlılarımız, Zonguldakspor karşısında üzdüğü taraftarını Bucaspor maçı sonrası galip gelerek affettirmeye çalışacak. Zorlu İzmir deplasmanından galibiyetle döneyi hedefleyen yeşil-beyazlı temsilcimiz zirve yarışında çok önemli bir engeli aşmak istiyor.
Zonguldakspor’a her iki yarıda gelen gollerle 2-0 yenilerek haftayı puansız kapatan Kırşehir Belediyespor’un Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, Bucapor deplasmanından en iyi sonuçla dönmek istediklerini açıkladı.
Zonguldak karşısında beklemedikmleri bir sonuç alarak ligde puanı olmayan Zonguldakspor’a 2-0 yenimlodiklerini belirten Başkan Mustafa Bulut, “Zonguldakspor karşısında sahada iyi bir oyun sergileyemedik. Futbolda bu tip sonuçlar her zaman oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek. Maçın hakemi de çok kötü bir yönetim sergiledi ama bu bahanenin ardına sığınmıyoruz. Bu tür skorlar var bazen çok motive olmakta böyle sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bizler yönetim olarak oyuncularımıza ve teknik ekibimize inanıyoruz. Bunların telafisi olacaktır daha yolun başındayız. Bu hafta Bucaspor ile oynayacağız o maça çok iyi hazırlanacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olup bu kötü mağlubiyetlerin altından beraber kalkacağız. İnşallah en iyi sonuçla döneriz” ifadelerini kullandı.
Bucaspor ile Kırşehir Belediyespor arasında oynanacak olan karşılaşma Cumartesi günü saat 19.00’da Yeni Buca Stadyumunda oynanacak.
9 puanla lider durumda bulunan Pendikspor, 1 puanla 18’inci sırada yer alan Erzincanspor ile karşılaşırken, zirvenin bir diğer güçlü ekibi Amedspor ise kendi saha ve seyircisi önünde Eskişehirspor ile karşılaşacak. Ligde 8 puanla 3’üncü sırada bulunan Ispartaspor ile 3 puanla 14’üncü sırada bulunan Başkent temsilcisi Ankara Demirspor haftayı maç yapmadan bay olarak geçirirken, 7 puanla 5’inci sırada bulunan Şanlıurfaspor, 4 puanla 11’inci sırada bulunan Kırklarelispor ile karşılaşacak.
Haftanın diğer maçlarında ise Pazarspor-Karacabey Belediyespor, Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor-Uşakspor, Tarsus İdman Yurdu-Akhisarspor ile karşılaşacak.
Öte yandan Bucaspor maçıyla başlayacak olan zorlu fikstür Konyaspor ve Erzincanspor maçıyla devam edecek.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Bucaspor maçıyla birlikte hızlandırılmış fikstür gereği 2 ila 10 Ekim tarihleri arasında toplam 3 karşılaşma oynayacak. Bu süreçte maçların 1’i iç sahada, 2’si dış sahada oynanacak. Maçlar arasındaki zaman darlığı dikkat çekici. Her dört günde bir oynanacak maçlar nedeniyle Kırşehir Belediyespor, İzmir ve Erzincan hattında adeta mekik dokuyacak.
Kırşehir Belediyespor’un 3 maçlık zorlu lig yolculuğu 2 Ekim Cumartesi günü İzmir deplasmanıyla başlayacak. Grubun güçlü ekiplerinden olan Bucaspor karşısında puan ya da puanlar arayacak temsilcimiz, hafta arası maçında sahasında 1922 Konyaspor ile karşılaşacak. Bu karşılaşma 6 Ekim Çarşamba günü oynanacak.
Hafta içi mesaisini de kayıpsız atlamak isteyen Kırşehir Belediyespor, 10 Eylül Pazar günü ise Erzincanspor’a konuk olacak.
Cumartesi, Çarşamba, Pazar sınavları Kırşehir Belediyespor’un ligdeki konumunu tam manasıyla belirleyecek. 3 maçlık zorlu lig maratonu öncesi puantajın orta sırada yer alan yeşil-beyazlılar bu 3 maçtan kaç puan çıkaracağı merak ediliyor.
Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü Bucaspor ile karşı karşıya gelirken, grubumuzda şu maçlar oynanacak:
Kırklarelispor-Şanlıurfaspor, Pazarspor-Karacabey Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Eskişehirspor, Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor-Uşakspor, Anagold 24 Erzincanspor-Pendikspor, Tarsus İdman Yurdu-Akhisarspor, Ankara Demirspor (BAY), Ispartaspor (BAY) (HABER: SALİH GÜNER)