Yeşil-beyazlı ekibimizin olağanüstü genel kurulu bugün yapıldı ve…

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR'UN İSMİ KIRŞEHİR FK OLDU…

Başkan Çağatay Han Torun: Yeni ismimiz takımımıza başarı ve uğur getirir”

TFF 2. Lig, Kırmızı Grup ekiplerinden Kırşehir Belediyespor'un olağanüstü genel kurulu bugün saat 14.00'te Güneykent tesislerinde yapıldı ve ismi Kırşehir Futbol Kulübü oldu.

Belediye Başkan Yardımcıları Asaf Kayaoğlu, Osman Uçar ve Tuncay Polat, Belediye Spor Müdürü Ünsal Bektaş, Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, As Başkan Murat Tekdoğan ile yeşil-beyazlı ekibin üyeleri katıldı.

Genel kurulda isim değişikliği üyelerin oylarına sunuldu ve tamamının kabul oylarıyla  Kırşehir Belediyespor'un ismi Kırşehir Futbol Kulübü olarak değiştirildi.

Takımın isim değişikliğinin kararının alınmasının ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Çağatay Han Torun, şunları ifade etti:

“Takımlar arasında ve kamuoyunda, prestij anlamında çok iyi bir seviyede olan bir futbol kulübüz. Bizim çok büyük bütçemiz ve imkânlarımız yok, imkânlarımız belli. Büyük çoğunluğu Belediyemizin verdiği bütçeden oluşuyor. Bu nedenle bu bütçeyi verimli kullanarak bir oluşturduğumuz bir takımız. Takımımızı ligde iyi bir pozisyona getirmek için çabalıyoruz. Bu nedenle bazen eleştiriler de alıyoruz. Bütçesine göre hareket eden, futbolcusuna ödeyemeyeceği rakamlar vaad etmeyen, hemen hemen bütçe anlamında sezon sonu geldiğinde borcu kalmayan, belli bir bütçeye ihtiyacı olduğu zaman yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın katkıları ile devamlılığı sağlayan bir kulübüz. Tabi ki gönlümüz ve amacımız bu kulübü daha üst seviyeye çıkarmak ve bunun için de çok büyük kaynaklarımız olmasa da doğru bir planlama yaparak, doğru planlama yapıp, doğru oyuncular seçip bunu başarmaya çalışıyoruz. Amacımız ve hedefimiz bu. İsim değişikliğine gittik. Çünkü Belediye yönetimi hangi siyasi parti ise takım da o partinin bir parçasıymış gibi görülüyor. Biz bunun her zaman  sıkıntısını yaşadık. Bu nedenle isim değişikliğine gittik. Logo değişikliği yaptık. Logomuzda şehrimizin simgesi olan Ahi Evran'dan esinlenerek kuruluşu olan Kırşehirsporumuzun 1969'-daki logosundan da yararlandık. O zamanki ruhu bugünkü ruhla birleştirdik. İnşallah yeni ismimiz ve logomuz takımımıza bizlere uğur getirir ve başarılı bir sezon geçiririz.”

EKİCİOĞLU: “DÜN OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA ŞEHRİMİZİN TAKIMININ YANINDA OLACAĞIZ”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kulübün isminin ve logosunun değiştirilmesinin ardından bir açıklama yaparak, “Logosu yenilenen ve Başkanlığına Çağatay Han Torun’un seçildiği, yeni adıyla Kırşehir Futbol Kulübü’ne 2022-2023 sezonunda başarılar diliyorum” dedi. (Haber: CUMHUR ASLAN)