Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, GSB Yaz Spor Okulları'nın açılışının ardından gazetemizin spor muhabiri Salih Hançer'e özel açıklamalarda bulundu. Çakmakçı, yoğun eğitim öğretim dönemini geride bırakan ve sınav stresini atmak isteyen gençleri sporla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, yaz boyunca onlarca branşta ücretsiz eğitim verileceğini söyledi.
Ahi Stadyumu'nda düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları'nın açılış programının ardından açıklamalarda bulunan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, yaz spor okullarının çocuklar ve gençler için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Özellikle sınav maratonunu geride bırakan öğrencilerin yaz aylarını verimli değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Çakmakçı, "Çocuklarımız ve gençlerimiz uzun ve yorucu bir eğitim dönemini geride bıraktı. Özellikle sınav süreci yaşayan öğrencilerimizin hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinlenmeye ihtiyacı var. Bunun en güzel yollarından biri de spordur. Yaz Spor Okullarımız sayesinde gençlerimiz hem stres atacak hem de sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayacak." dedi.
Kırşehir'de yaz boyunca birçok farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verileceğini belirten Çakmakçı, her yaştan genci spor tesislerine davet etti.
"Futboldan voleybola, basketboldan yüzmeye, atletizmden tenise kadar birçok branşta eğitimlerimiz başladı. Amacımız çocuklarımızın yaz tatilini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak, yeni yetenekleri keşfetmek ve geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmektir. Aynı zamanda sporun birleştirici gücüyle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Velilere de çağrıda bulunan Çakmakçı, çocukların sporla tanışmasında aile desteğinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Tüm velilerimizi çocuklarını sporla buluşturmaya davet ediyoruz. Yaz Spor Okullarımızda her gencimize uygun bir branş mutlaka var. Bu yaz Kırşehir'de gençlerimiz sporla dolu, sağlıklı ve verimli bir tatil geçirecek." diye konuştu.



