2. Lig, Kırmızı Grup'ta ilimizi temsil edecek Kırşehir Belediyespor, koronavirüs salgını nedeniyle lig hazırlıklarını Güneykent Tesislerinde basına ve taraftara kapalı olarak sürdürürken, 20 Eylül'de deplasmanda Turgutluspor'la deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yöneldi.
Lig hazırlıkları çerçevesinde birçok kulüple hazırlık maçı yaparak geçirmek istediklerini, ancak TFF'nin koronavürüs önlemleri nedeniyle istedikleri şartları yerine getirmekte zorlandıkları belirten Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, Kırşehirlilere layık bir kadro kurdukları inancında olduklarını ifade etti.
Geçen hafta başında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali İbrahim Akın ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu ayrı aynı ziyaret ederek takımıyla ilgili bilgiler veren Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut “Lige iyi bir başlangıç yapmak için bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hedefi olan bir takım kurduğumuz inancındayız. Hedefimiz bu sezon da Kırşehir'i en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Bu süreçte Kırşehir'de herkesten maddi ve manevi destek bekliyoruz. Biz yeni yönetim olarak ince eleyip sık dokuyarak, maddi gücümüz oranında, kaliteli bir kadro kurduğumuz inancındayız. İnşallah yeni kurduğumuz takımımız bizlerin güvenini boşa çıkartmayacaktır. Şehrimizde kurulu bulunan ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sunan Petlas Lastik Fabrikası, Kırşehir Şeker Fabrikası, Çemaş ve Oralsan gibi sanayi kuruluşlardan da maddi destek bekliyoruz” diye konuştu.
Bu arada yeni sezon hazırlıklarını Pandeminden dolayı kendi tesisinde yapmak zorunda kalan Kırşehir Belediyespor’da gözler, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Turgutluspor maçına çevrildi. Kırşehir Belediyespor Pazar günü Turgutluspor ile deplasmanda oynayacağı sezonun açılış maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla devam etti.
Yeni transferler gücüne güç katan yeşil-beyazlılar, sezonun ilk hafta maçında deplasmanda Turgutluspor’u yenerek sezona galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor.
Yeşil-beyazlılar Turgutluspor maçı hazırlıkları çerçevesinde dün taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Güneykent Tesisi’nde saat 17.00’de başlayan antrenmana tam kadro katıldı.
Teknik Direktör Gürses Kılıç, antrenman öncesinde futbolcularla sahada kısa bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantının ardından ısınma koşusuyla başlayan antrenman 5’e 2 top kapmanın ardından taktik çalışmayla devam etti.
Kırşehir Belediyespor bugün yapacağı antrenmanla Turgutluspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Gürses Kılıç, sezon hazırlık sürecini sıkıntılı geçen süre zaafında en iyi şekilde geçirdiklerini ifade ederken, genel olarak yeni sezona hazır olduklarını söyledi.
Yeşil-beyazlı çalıştırıcı, Pazar günü deplasmanda oynayacakları Turgutluspor maçını kazanıp 2020-2021 sezonuna moralli başlamak istediklerini de ifade etti.
Yeşil-beyazlı teknik adam, Pazar günü Turgutluspor ile oynayacakları sezonun ilk hafta maçı öncesindeki hazırlık sürecini değerlendirirken, genel olarak sezona hazır olduklarını söyledi.
Pazar günü Turgutluspor ile deplasmanda oynayacakları maçı kazanıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden başarılı çalıştırıcı, “Herkesin bildiği gibi yeni sezona kamp yapmadan başlayacağız. Bu kulüpten veya başka bir neden den dolayı değil ülkenin zor şartlar altında mücadele ettiğimiz bu sıkıntılı günde kamp yapmadık ve sezona evimizde hazırlandık. Bu sıkıntılı sürece rağmen 2 hazırlık maçı yaparak yeni sezon hazırlıklarımızı tamamladık ve artık maç haftasına girdik. Bu süreci de en iyi şekilde tamamlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefi belli olan bir takımız ve sezonun ilk yarısı çok zor geçeceğini biliyoruz. Bu nedenle iyi bir başlangıç yapmak zorundayız. Yapacağımız tüm çalışmalar galibiyet üzerine olacak. Tek hedefimiz de bu ve bunu da başarmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
2. Lig’in iyi kadro kuran ekibi olarak, Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmek için yeni baştan bir takım kurduklarına dikkate çeken Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “2. Lig’de iyi bir kadro oluşturmak için yönetimle birlikte gece gündüz çalıştık. Hem kulübün hemde ülkemizin yaşamış olduğu bu sıkıntılı süreçte elimizden geldiği kadar maliyeti düşük futbolculara yönelmeye ve yeni bir yapı kurmaya çalıştık. Bunu da büyük ölçüde başardığımızın inancındayım. Yeni baştan kurulan bir takımın elbette bir uyum sorunu olacaktır. Çünkü futbolcularımız birbirlerini tanımaları için belli bir zamana ve birlikte çalışmaya ihtiyaçları var. Ben her zaman onların yanındayım. Onların birbirleriyle kaynaştırmaya ve tanımalarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bunun için çok çalışmak ve futbolcularımızın birbirlerini tanımalarına zemin hazırlamak zorundayız. Başarılı olmaktan ve Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmekten başka bir hedefimiz ve düşüncemiz yok. Kırşehir’imizin adını başarıyla temsil edip, taraftarlarımızın gurur duyacağı bir takım olmaktan başka bir düşüncemiz yok. Bu nedenle görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bizlere güvenen ve buraya getiren gerek yönetimimize, gerekse bu ili yönetenlere karşı mahcup olmamanın çabasındayız. Lige kadar eksiklerimizi gidererek hem bu ligte kalıcı olacağız, hem de daha üst liglere çıkmanın çabası içinde olacağız. Birlik ve beraberlik içinde olursak yeni kurduğumuz bu takımın lig büyük ses getireceğini ve Kırşehir’in adını başarıyla duyuracağına herkesin inanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
(Haber: SALİH GÜNER)