Yeşil-beyazlı ekibimiz sezonun son maçında deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor’u ezdi, geçti…

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, SEZONU FARKLI GALİBİYETLE BİTİRDİ: 4-0
STADYUM: Atatürk Stadyumu (Kırklareli)

HAKEMLER: Oğuzhan Uğurlu**, Ali Uğurtan Demirbaş**, Sefa Özcan**

DÖRDÜNCÜ HAKEM: Sercan Yılmaz*

GÖZLEMCİ: Yavuz Çetin

TEMSİLCİ: Turgay Aytepe

KIRKLARELİSPOR: Erkam Mecit Erginsoy**, Ümit Can Tokcu**, Kemal Bayrak**, Muhammet Yeşil**, Enes İslam İlkin**, Furkan Fehmi Güneş** (Dk.81 Özcan Delibaş*), Serhat Mermer**, Ali Ateş Çıkan** (Dk.46 Davut Babur*), Şevki Çınar (Dk.46 Emre Balkı*), Harun Özcan**, Enes Karakuş (Dk.46 Batuhan Toygar*)

YEDEKLER: Serhat Kubat

TEKNİK DİREKTÖR: Bilgin Erdem

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: Berke Kaya***, Oğuz Özden***, Fatih Çiplak***, Nuh Aşkın***, Mert Ilıman***  (Dk.85 Mehmet Halil Daniş*), Tugay Adamcıl****, Zihni Temelci***, Hakan Erçelik***, Emre Demir*** (Dk.72 Şenol Sürüm*), Mustafa Kibar Çiçek***, Oktay Balcı****

YEDEKLER: Bekir Demircan

TEKNİK DİREKTÖR: Sinan Özdoğan

SARI KARTLAR: Ümit, Enes (Kırklarelispor)

KIRMIZI KART: Dk.66 Muhammed Yeşil (Kırklarelispor)

GOLLER: Dk.19 Nuh Aşkın, Dk.37-85 Oktay Balcı, Dk.70 Tugay Adamcıl (Kırşehir Belediyespor)

(HABER: SALİH GÜNER)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 2021-2022 Futbol Sezonunun son maçında deplasmanda Kırklarelispor’la karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz mücadelenin başından sonuna kadar üstün oyununu 4-0’lık net bir skorla taçlandırarak sezonu galibiyetle bitirdi.

Play-Off hedefini Karacabey Belediyespor’a yenilerek kaybeden Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz hafta evindeki son maçında Şanlıurfaspor’u 2-0’dan gelerek 3-2 mağlup ederken, finali ise Kırklarelispor’a karşı yaptı. Cumartesi günü Kırklareli Atatürk Stadyumunda oynanan ve Oğuzhan Uğurlu, Ali Uğurtan Demirbaş ve Sefa Özcan hakem triyosunun birlikte yönetteği maça etkili başlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 19’uncu dakikada savunmadan ileri çıkan Nuh Aşkın’ın golüyle skoru 1-0 yaptı.

Erken dakikalarda gelen golün morali ile ataklarını sıklaştıran temsilcimiz 37’nci dakikada Oktay Balcı’nın golüyle devreyi 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı itibariyle oyunda ve skorda üstünlüğünü tamamen eline geçiren Kırşehir Belediyespor, 70’inci dakikada Tugay Adamcıl’ın golüyle skoru 3-0, 85’inci dakikada ise Oktay Balcı’nın golüyle karşılaşmadan 4-0 galip ayrılarak bu sezonki 12’nci galibiyetini alarak sezonu 49 puanla 8’inci sırada tamamladı.

Bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Kırşehir Belediyespor sezonu 49 puanla bitirirken, Play-Off’a kalabilmesi için 7 puana daha ihtiyacı vardı. Play-Off hattında yer alan Tarsus ve Ispartaspor 55 puan toplarken yeşil-beyazlı ekibimiz 6 puan geride tamamladı. Evinde 6 beraberlik 4’te yenilgi alan yeşil-beyazlı ekibimiz bu 10 maçtan 7 puan çıkarmış olsaydı bugün Play-Off hattında yer alıyor olacaktı.

Kırşehir Belediyespor’un Play-Off’a kalamaması üzerine Pendikspor’un şampiyon olarak tamamladığı Beyaz grupta Play-Off’a kalan takımlar belli oldu.

Ligi 57 puanla Amedspor 2’nci, 56 puanla Karacabey Belediyespor 3’üncü, 55’er puanla Ispartaspor ve Tarsus İdmanyurdu Play-Off mücadelesi verecekler.

TFF 2. Lig'de normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar play-off oynamaya hak kazandı. Lig statüsüne göre ilk maçlar gruplarında 4. ve 5. sırada yer alan takımların sahasında oynanacak.

TFF 2. Lig'de çeyrek final 1. ve 2. müsabakaları 12 ve 16 Mayıs tarihlerinde, yarı final müsabakaları 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde, final müsabakası ise 29 Mayıs 2022 Pazar günü oynanacak.

Öte yandan Akhisarspor, 1922 Konyaspor ve Eskişehirspor bir alt lige düşerek gelecek sezon TFF 3’üncü Ligi’nde mücadele edecek.