TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 25’inci haftada oynanan 8 karşılaşmayla devam edildi. Ligin ikinci yarısına çok iyi başlayan ekibimiz Kırşehir Belediyespor, deplasmanda 1922 Konyaspor’u 2-1 yenerek haftayı üç puanla kapattı ve play-off hattında 5. Sıraya yükseldi.

Lider Pendikspor, Tarsus’ta 1-0 geriye düştüğü maçtan 3-1’lik sonuçla galip ayrılırken, Ispartaspor’da haftayı galibiyetle kapattı. Haftanın sürpriz sonucuna ise Karacabey Belediyespor imza attı.

Eskişehirspor ve Kırklarelispor bay olarak geçtiği haftada oynanan 8 maçta fileler 22 kez ağlarla buluştu. Bu 8 maçın 1’ini ev sahibi, 5’ini deplasman takımı kazanırken 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında konuk ettiği Bucaspor’u 3-1’lik skorla yenerek Play-Off iddiasını devam ettiren Kırşehir Belediyespor, deplasmanda 1922 Konyaspor’u da yenerek 7 maçlık deplasmanda kazanamama hasretine son verdi. 1922 Konyaspor galibiyetinin ardından puanını 32 yapıp 5’inci sıraya yükseldi. Bu yenilginin ardından 20 puanda kalan 1922 Konyaspor ise 25’inci haftayı 17’nci basamakta tamamladı.

Lider Pendikspor fire vermedi. Haftalardır liderliğini kimseye kaptırmayan Pendikspor, deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Pendikspor puanını 51 yapıp liderliğini korudu. Zirvenin uzağında kalan Tarsus İdmanyurdu ise bu sonucun ardından 24 puanda kalıp haftayı 14’üncü sırada bitirdi.

Zirvede yer almak ve hedefi Play-Off olarak belirleyen Ispartaspor, kendi sahasında konuk ettiği Akhisarspor’u eli boş gönderdi. 1-0 geriye düşen Ispartaspor sahadan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 34 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Ligte 11’inci yenilgisini alan Akhisarspor ise 25’inci haftayı 23 puanla 16’ncı sırada yer aldı.

Play-Off yolunda geçtiğimiz hafta temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a yenilen Bucaspor, bu haftada evinde Nazilli’ye puan kaybetti. İzmir temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı ve 2 maçta 5 puan kaybederek 25’inci haftayı 345 puanla 2’nci sırada tamamladı.

Nazilli Belediyespor ise bu sonucun ardından puanını 30 yapıp 7’nci sıraya yükseldi.

25’inci haftanın en büyük sürprizine Karacabey Belediyespor imza attı. Bursa temsilcisi Play-Off mücadelesi veren rakibini deplasmanda 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Üst üste 2’nci toplamda 7’nci yenilgisini alan Amedspor ise 33 puanda kalarak 4’üncü sıraya geriledi.

Haftanın en farklı galibiyeti zirve yarışının uzağında kalan Şanlıurfaspor deplasmanda karşılaştığı Pazarspor’u 5-0 yenerek elde etti. Bu sonuçla birlikte Ligdeki 7’nci galibiyetini alan Şanlıurfaspor puanını 29 yapıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Bu sezon Ligdeki 12’nci mağlubiyetini alan Pazarspor ise 28 puanda kalarak haftayı 12’nci sırada kaldı.

25’inci haftanın son karşılaşmasında ise Zonguldakspor evinde Ankara Demirspor’la karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Zonguldakspor puanını 24 yapıp haftayı 15’inci, Başkent temsilcisi Ankara Demirspor ise 28 puanla 11’inci sırada tamamladı.

Erzincanspor, zirve yarışında ağır bir yara aldı. Kırmızı-siyahlı ekip mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Uşakspor’a 2-1’lik skorla kaybederek Play-Off yolunda darbe yedi. Bu sonucun ardından 29 puanda kalan Erzincanspor 25’inci haftayı 8’inci sırada, puanını 29 yapan Uşakspor ise haftayı 10’uncu sırada bitirdi.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 26’ncı hafta maçları Cumartesi günü oynanacak olan 8 maçla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında Erzincanspor ile karşı karşıya gelirken, Akhisarspor ile Karacabey Belediyespor’un haftayı dinlenerek geçirecek. (HABER: SALİH GÜNER)