Lider Ankara Demir, dolu dizgin ilerliyor. Haftayı maç yapmadan geçiren yeşil-beyazlı ekibimiz 34 puanla kaldı, liderle arasında puan farkı 12’ye çıktı!..

Kırşehir Belediyespor bir basamak daha indi

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta 21’inci hafta maçları sona erdi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un deplasmanda karşılaşacağı Elazığspor maçı depremden dolayı oynanmaması üzerine ileri bir tarihe ertelenirken, 20’nci haftada birbirinden ilginç sonuçlar alındı. Ankara Demirspor’un galibiyetle kapattığı ve liderliğini sürdürdüğü haftada takipçisi Bandırmaspor’da fire vermedi. Haftanın en farklı skoruna ise 5-1’le Bodrumspor, Vanspor karşısında aldı.
2.Lig Kırmızı Grupta 20’nci hafta 1 karşılaşma dışında tamamlandı. 8 karşılaşmanın oynandığı 21’inci haftada toplam 25 gol filelerle buluşurken bu 8 karşılaşmanın 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde yoluna emin adımlarla ilerleyen Başkent temsilcisi Ankara Demirspor, kendi sahasında karşılaştığı Uşakspor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından puanını 46’ya çıkaran Ankara Demirspor liderliğini sürdürdü. Ligdeki 9’uncu yenilgisini alan Ege temsilcisi Uşakspor ise 25 puanda kalarak haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Lider Ankara Demirspor’u haftalardır adım adım takip eden Bandırmaspor, deplasmanda Bayburt İl Özel İdarespor ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-1’lik skorla kazanmasını bilen Bandırmaspor ligdeki 12’nci galibiyetini alarak puanını 44 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamladı. Bayburt İl Özel İdarespor ise bu sezonki 8’inci yenilgisini Bandırmaspor karşısında alarak 29 puanda kalarak 21’inci haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Ligde şampiyonluk hedefleyen ve son maçlarda şampiyonluğu çok istediğini oynadığı futbolla yavaş yavaş ispatlayan Kastamonuspor kendi sahasında konuk ettiği Niğdespor’u zorlanmasına rağmen son dakikada gelen golle 2-1 kazanarak ligdeki galibiyet serisine devam etti. Bu sonucun ardından Kastamonuspor puanını 41 yaparak haftayı 3’üncü sırada tamamlarken, 7 puanda kalan Niğdespor ise haftayı 17’nci sırada tamamladı.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 21'inci hafta maçında haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında Tuzlaspor deplasmanda Sakaryaspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşma Sakaryaspor'un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Sakaryaspor'a galibiyeti getiren goller Berk İsmail Ünal'dan geldi. Tuzlaspor'un tek golünü ise Kemal Tokak kaydetti.
Tuzlaspor'un iki pozisyonu direkten dönerken 19. Dakikada penaltı kazanan mavi-beyazlı ekip Göksu Türkdoğan'la penaltı atışını kullandı. Göksu'nun bu vuruşunu Sakaryaspor kalecisi Oğuz kurtardı. Tuzlaspor'un mutlaka gollük beş pozisyonunu Rakip Kaleci Oğuz yaptığı kurtarışlarla önlerken takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Bu skorla Sakaryaspor puanını 34 yaparak 6’ncı sıraya yükselirken, Tuzlaspor ise bu yenilginin ardından 37 puanda kalarak haftayı 4’üncü sırada tamamladı.
Haftanın en farklı skoruna ise deplasmanda Vanspor’u 5-1 yenen Bodrumspor elde etti.
Play-Off hedefi içinde bulunan Vanspor kendi sahasında konuk ettiği Bodrumspor karşısında 1-0 öne geçtiği maçı 5-1 kaybederek haftanın en ilginç skoruna imza attı.
Ligin 21. Haftasında evinde ligde küme düşme mücadelesi veren Bodrum Belediyespor’u konuk eden Vanspor, sahadan ağır bir mağlubiyetle ayrıldı. Vanspor karşısında ligde kalma mücadelesi veren Bodrum Belediyespor sahada basmadık yer bırakmayarak rakibine ders verdi.
Vanspor karşısında üstün bir futbol ortaya koyan ve bol gollü bir galibiyet alan Bodrum Belediyespor 10 kişi kaldıktan sonra Vanspor ağlarına 3 gol daha atarak sahadan 5-1 galip ayrılmasını bildi.
Zayıf rakibi karşısında bir varlık gösteremeyen Vanspor ise yakaladığı birçok net gol pozisyondan ve 1 penaltıdan faydalanamadı. 51. dakikada Bodrum Belediyespor’da Emre Özkan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalmasına rağmen disiplini elden bırakmayan Bodrum Belediyespor kaleci Salih’in kötü performans sergilediği ve hatalar yaptığı maçtan 5-1 galip ayrıldı.
Vanspor aldığı ağır mağlubiyetin ardından 36 puanla 5. sırada kalırken, Bodrum Belediyespor ise puanını 23’e yükseltti. Vanspor’un puan kaybettiği haftada lider Ankara Demirspor kendi sahasında 2-0 galip gelerek aradaki puan farkını 10’na yükseltti.
Son haftalarda farklı galip gelen Vanspor bu kez kendi sahasında Bodrum Belediyespor’a 5-1 gibi net bir skorla mağlup oldu. Maç sonrası Vanlı taraftarlar daha önce Vanspor’u çalıştıran teknik direktör Tarık Daşgün ve Vanlı futbolcu Medeni Bingöl nezaretinde Bodrum Belediyespor’u tribünlere davet ederek alkışladı ve centilmenlik örneği sergiledi.
Bu sonucun ardından Vanspor ligdeki 7’nci yenilgisini alarak 34 puanda kalıp haftayı 5’inci sırada tamamladı. Zorlu deplasmandan 3 puanı 5 golle alan Bodrumspor ise puanını 23 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Play-Off hedefinin uzağında kalan Kahramanmaraşspor deplasmanda Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor ile karşılaştı. Mücadelenin sonunda 2-1’lik skorla kazanan taraf Kahramanmaraşspor oldu. Bu sonucun ardından Ligdeki 9’uncu galibiyetini alan Kahramanmaraşspor puanını 31 yapıp haftayı 8’inci sırada tamamlarken, 27 puanda kalan Etimesgut Belediyespor ise haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Ligin 21’inci haftasının tek berabere biten karşılaşmasında ligde hiçbir iddiası kalmayan Sivas Belediyespor ile Ergene Velimeşespor karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. 1-1 biten maçın ardından Ergene Velimeşespor puanını 29 yapıp haftayı 9’uncu, Sivas Belediyespor ise 28 puanla 11’inci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise kümede kalma mücadelesi veren Eyüpspor sahasında ağırladığı son sıradaki Kardemir Karabükspor’u 3-1’le geçerek puanını 20 yapıp haftayı 15’inci sırada tamamladı. Ligdeki 18’inci yenilgisini İstanbul deplasmanından alan Kardemir Karabükspor ise 2 puanda kalıp haftayı son sırada tamamladı.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN 2.YARIDAKİ MAÇLARI
Kırşehir Belediyespor-Tuzlaspor (9 Şubat 2020 Pazar)
Sakaryaspor-Kırşehir Belediyespor (15 Şubat 2020 Cumartesi)
Bandırmaspor-Kırşehir Belediyespor (19 Şubat 2020 Çarşamba)
Kırşehir Belediyespor-Niğde Anadolu FK (23 Şubat 2020 Pazar)
Kardemir Karabükspor-Kırşehir Belediyespor (1 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor (8 Mart 2020 Pazar)
Piserro Kahramanmaraşspor-Kırşehir Belediyespor (15 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ergene Velimeşespor (22 Mart 2020 Pazar)
Uşakspor A.Ş-Kırşehir Belediyespor (29 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (5 Nisan 2020 Pazar)
Sivas Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (12 Nisan 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor (19 Nisan 2020 Pazar)
Vanspor F.K-Kırşehir Belediyespor (25 Nisan 2020 Cumartesi)
HABER: SALİH GÜNER



20. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
Elazığspor-Kırşehir Belediyespor (ERTELENDİ)
Ankara Demirspor-Uşakspor: 2-0
Eyüpspor-Kardemir Karabükspor: 2-1
Bayburt İl Özel İdarespor-Bandırmaspor: 1-3
Sivas Belediyespor-Ergene Velimeşespor: 1-1
Vanspor-Bodrumspor: 1-5
Etimesgut Belediyespor-Kahramanmaraşspor: 1-2
Kastamonuspor-Niğdespor: 2-1
Sakaryaspor-Tuzlaspor: 2-1

20. HAFTANIN MAÇLARI
Kırşehir Belediyespor-Tuzlaspor
Kahramanmaraşspor-Vanspor
Ankara Demirspor-Sakaryaspor
Bandırmaspor-Elazığspor
Bodrumspor-Eyüpspor
Ergene Velimeşespor-Etimesgut Belediyespor
Kardemir Karabükspor-Kastamonuspor
Niğdespor-Bayburt İl Özel İdarespor
Uşakspor-Sivas Belediyespor