Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye hafta içi mesaisinde 9’uncu hafta maçlarıyla devam edildi. Ligin 9’uncu haftası 1 karşılaşma dışında tamamlanırken, yine birbirinden sürpriz sonuçlar alındı.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un deplasmanda oynayacağı Pazarspor maçı öncesi, Pazarspor Futbol takımında çıkan Koronavirüsten dolayı mücadele oynanmazken ileri bir tarihe ertelendi. Ligin lideri Eyüpspor haftayı yine kayıpsız geçip zirvedeki yerini korurken, Turgutluspor, Serik Belediyespor ise haftayı puan kayıplarıyla geçirdi. 
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 9’uncu hafta Pazarspor-Kırşehir Belediyespor maçı dışında tamamlandı. 9 karşılaşmanın oynandığı 9’uncu haftada fileler 27 kez ağlarla buluştu. Oynanan bu 9 karşılaşmanın 6’sını ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin şampiyonluk yolundaki en büyük adaylarından olan Lider Eyüpspor kendi sahasında konuk ettiği Bayburt Özel İdarespor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek bu sezon üst üste 6, toplamda da 7’nci galibiyetini alarak puanını 22’ye çıkarıp 9’uncu haftayı da lider olarak tamamladı. Ligdeki 5’inci yenilgisini deplasmanda Eyüpspor karşısında alan Bayburt Özel İdarespor 9 puanda kalıp 9’uncu haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Turgutluspor’a son haftalarda bir haller oldu. Ege temsilcisi haftalardır liderliğini sürdürdüğü Kırmızı grupta son 2 maçını kaybetti. Kırmızı-siyahlı ekip 9’uncu haftasında deplasmanda konuk olduğu Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor’a 2-0’lık skorla mağlup oldu ve 18 puanda kalarak haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligde sessiz sedasız bir şekilde zirve hattına yaklaşan Etimesgut Belediyespor ise 2-0 kazandığı Turgutluspor maçı sonrası puanını 15 yapıp haftayı 4’üncü sırada yer aldı.
1922 Konyaspor’un konuğu olan Serik Belediyespor zirve yolunda çok önemli bir puan kaybı daha yaşadı. Yeşil-beyazlılar deplasmanda 1922 Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak 1 puan aldığı 9’uncu haftada puanını 16 yapıp 3’üncü sırada yer alırken, Konya ekibi ise bu beraberliğin ardından puanını 11 yapıp 9’uncu haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Son 2 maçından 1 puan çıkararak zirve hattında önemli puan kayıpları yaşayan Vanspor kendi sahasında konuk ettiği Mamakspor’u 2-0’la geçerek puanını 15’e çıkarıp haftayı 5’inci sırada tamamladı. Maçı 2-0 kaybederek haftayı puansız geçiren Mamakspor ise bu sonucun ardından 11 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada bitirdi.
Sahasında konuk ettiği Sivas Belediyespor’u 4-0 gibi farklı bir skorla geçen Karacabey Belediyespor ligdeki 4’üncü galibiyetini alıp puanını 14’e yükselterek haftayı averajla 6’ncı sırada tamamladı. Sivas ekibi ise bu sezonki 3’üncü yenilgisini aldığı Karacabey Belediyespor maçı sonrası 9’uncu haftayı 9 puanla 16’ncı sırada geçti.
Kendi sahasında karşılaştığı Pendikspor’a tek golle yenilen Kırklarelispor, evindeki 3’üncü galibiyetini alıp puanını 13’e çıkararak haftayı 8’inci sırada tamamladı. Ligdeki 5’inci mağlubiyetini alan Pendikspor ise 9’uncu haftayı 10 puanla 13’üncü sırada tamamladı.
Deplasmanda karşılaştığı Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1’lik skorla yenen Elazısğspor ligdeki 4’üncü galibiyetini alarak puanını 10 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 3’üncü yenilgisini alan Tarsus İdmanyurdu 12 puanda kalarak haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında Kastamonuspor ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanan Kastamonuspor puanını 9 yaparak haftayı 18’inci sırada tamamladı. Hafta içinde puanı silinen Kardemir Karabükspor ise -2 puanla 20’nci sırada yer aldı.
Ligde bir türlü istikrar yakalayamayan Sakaryaspor, kendi sahasında konuk ettiği Ligin son sıralarındaki Bodrumspor’a 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup olarak bu sezon ki 2’nci yenilgisini aldı. Bu sonucun ardından 13 puanda kalan Sakaryaspor haftayı 9’uncu, puanını 8’e yükselten Bodrumspor ise 19’uncu sırada bitirdi. (HABER: SALİH GÜNER)