Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yeşil-beyazlı ekibimizin isim ve logo değişikliğini değerlendirdi:

“Kırşehirsporumuzun her zamanında yanında olacağız”

Kırşehir FK’nin isim değişikliği ve logosunu değerlendiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Biz her Kırşehir takımımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Geçen sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligi 49 puanla 8’nci sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, yeni sezonda Kırmızı Grup’ta Kırşehir FK olarak mücadele edecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Çarşamba günü Güneykent tesislerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula katılamazken, Belediye Başkan Yardımcıları Asaf Kayaoğlu, Osman Uçar ve Tuncay Polat, Belediye Spor Müdürü Ünsal Bektaş, Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, As Başkan Murat Tekdoğan ile Başkan Yardımcısı Mehmet Işık ile yeşil-beyazlı ekibin üyelerinin katıldı. 

Gündem maddelerinin görüşülmesiyle birlikte genel kurulda isim değişikliği üyelerin oylarına sunuldu. Katılımcıların oylarıyla Kırşehir Belediyespor'un ismi Kırşehir Futbol Kulübü olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kulübün isminin ve logosunun değiştirilmesinin ardından bir açıklama yaparak, “Logosu yenilenen ve Başkanlığına Çağatay Han Torun’un seçildiği, yeni adıyla Kırşehir Futbol Kulübü’ne 2022-2023 sezonunda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Ekicioğlu, “Kırşehirsporumuz bizim her şeyimiz. Adının Kırşehir Belediyespor ya da Kırşehir Futbol Kulübü olması önemli değil. Önemli olan yeşil-beyazlı kulübümüzün Türkiye liglerinde Kırşehirimizi en iyi şekilde temsil etmesidir. İsim simgedir. Takımımızı biz her zaman Kırşehirspor olarak gördük, bundan sonra da böyle göreceğiz. Kulüp Başkanımızın ve yönetim kurulunun isim ve logo değişikliğini yapmaktaki hassasiyetini çok iyi anlıyor ve destekliyoruz. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Kırşehirimizi temsil eden takımımıza her konuda destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

2. Ligde Kırşehirspor’un bölgenin tek takımı olduğuna da dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Ekicioğlu, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kırşehir FK olan takımımızın adı üzerinde öyle ye da böyle tartışmaları bir kenara bırakıp takımımızın etrafında kenetlenme zamanı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu tür tartışmaların kimseyi faydası olmaz, zararı oldu. Takımımızın 2. Lig’te başarıyla Kırşehirimizi temsil etmesi bu şehrin, yönetici, futbolcu ve taraftarıyla takımına nasıl sahip çıktığının göstergesi. 3 yıldır 2. Lige başarıyla Kırşehirimizi temsil eden, herkesin gıpta ettiği, hatta play-off ve üst sıralara oynayan bir takım olduk. Kulübümüzün adı güvenin ve dürüstlüğün simgesi olmuştur. Bu konuda yöneticilerimizin büyük emekleri olmuştur. Verdikleri tüm sözlerini ve tüm taahhütlerini yerine getirerek herkesin takdirini kazanmış bir kulüp hepimizin gururu olmuştur. Bu nedenle 3 yıldır kulübümüzün yöneten bütün yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar takımımıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen bütün Kırşehir sevdalılarının emeklerine teşekkür ediyorum. İnşallah takımımız yeni adı ve logosuyla 2. Lig’te daha da başarılı olacak ve biz de Kırşehir Belediyesi olarak her zaman takımımızın, yöneticilerimizin ve taraftarlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Başkan Çağatay Han Torun ve yönetimiyle her zaman birlikte olmaya ve ona dün olduğu gibi bugün destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah yöneticilerimiz Kırşehirsporumuzu daha üst liglere, daha başarılı noktalara getirecek ve biz de takımımızın ve yöneticilerimizin onların yanında olacağız.”

BAŞKAN ÇAĞATAY HAN TORUN: “TAKIMIMIZI SİYASETİN GÖLGESİNDEN KURTARDIK”

İsim değişikliği ile takımın Belediye yönetimi hangi siyasi parti ise o partinin bir parçasıymış gibi görülmesinden kurtulacaklarını belirten Başkan Çağatay Han Torun da kongrede, şunları ifade etti:

“Türkiye liglerindeki bütün takımlar arasında ve kamuoyunda, prestij anlamında çok iyi bir seviyede olan bir futbol kulübüz. Bizim çok büyük bütçemiz ve imkânlarımız yok, imkânlarımız belli. Büyük çoğunluğu Belediyemizin verdiği bütçeden oluşuyor. Bu nedenle bu bütçeyi verimli kullanarak bir oluşturduğumuz bir takımız. Takımımızı ligde iyi bir pozisyona getirmek için çabalıyoruz. Bu nedenle bazen eleştiriler de alıyoruz. Bütçesine göre hareket eden, futbolcusuna ödeyemeyeceği rakamlar vaad etmeyen, hemen hemen bütçe anlamında sezon sonu geldiğinde borcu kalmayan, belli bir bütçeye ihtiyacı olduğu zaman yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın katkıları ile devamlılığı sağlayan bir kulübüz. Tabi ki gönlümüz ve amacımız bu kulübü daha üst seviyeye çıkarmak ve bunun için de çok büyük kaynaklarımız olmasa da doğru bir planlama yaparak, doğru planlama yapıp, doğru oyuncular seçip bunu başarmaya çalışıyoruz. Amacımız ve hedefimiz bu. İsim değişikliğine gittik. Çünkü Belediye yönetimi hangi siyasi parti ise takım da o partinin bir parçasıymış gibi görülüyor. Biz bunun her zaman  sıkıntısını yaşadık. Bu nedenle isim değişikliğine gittik. Logo değişikliği yaptık. Logomuzda şehrimizin simgesi olan Ahi Evran'dan esinlenerek kuruluşu olan Kırşehirsporumuzun 1969'daki logosundan da yararlandık. O zamanki ruhu bugünkü ruhla birleştirdik. İnşallah yeni ismimiz ve logomuz takımımıza bizlere uğur getirir ve başarılı bir sezon geçiririz. Artık herkesin bu takıma sahip çıkma zamanıdır.” (HABER: CUMHUR ASLAN)