Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Koçak gazetemize açıkladı:

“Biz daha çok amatör takımın olması için çaba harcıyoruz”

KIRŞEHİR 1'inci Amatör Küme Futbol Ligi'nde 2022 sezonu 5 takımın katılımı ile başlarken, maçların oynanacağı sahaların karla kaplı olmasına rağmen, yetkililerin yaptığı özverili çalışmaların ardından oynatılarak çevre illere örnek gösterildi.

Son 2 hafta içinde şehri etkisi altına alan kar yağışından spor tesisleri de etkilen-di. Yoğun kar yağışı nedeniyle üzeri karla kaplanan futbol sahaları, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından özverili bir çalışma ile temizlendi. Yapılan temizliğin ardından tesisler, müsabakalara ve antrenmanlara hazır hale getirildi.

Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelin hummalı bir çalışma sergilediğini ve kısa sürede gereken temizliğin yapıldığını kaydederek tüm personele teşekkür etti.

Koçak yaptığı açıklamada, “Kırşehir 1'inci Amatör Küme futbol takımlarının hafta sonu oynayacağı maç öncesi ve Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele eden Yabanlıspor'un antrenman yapabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri Cuma günü başlayıp maçları hazır hale gelmesini sağladı. Zonguldak'ta Zonguldakspor, Kırşehir Belediyespor maçı sahanın temizlenmemesinden dolayı ileri bir tarihe ertelenirken, Kırşehir'deki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri ise Güneykent, Bağbaşı sahalarını hemen temizleyip takımların maç ve antrenman yapmalarını sağladı. Bu zor şartlar altında elini taşın altına koyan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri teşekkürü çoktan hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, Kırşehir'de amatör futbol takım sayısının arttırılması için de çalıştıklarını belirterek, “Biz 2. Lig'te mücadele eden Kırşehir Belediyespor'a daha çok futbolcu verirsek, profesyonel ligteki takımımız kalıcı olur ve maddi anlamda ciddi sıkıntılar yaşamaz. Biz bunun bilinci içinde çalışıyor ve daha çok gencin futbola ilgi göstererek, amatör takımlarda kendilerini ispat etmelerini istiyoruz. Biz geçmiş yıllarda 40'tan fazla amatör takım olduğunun biliyoruz. Ama ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu takımların pek çoğu ya kapandı, ya da faaliyetini durdurdu. Biz daha çok takımın olmasını arzu ediyor ve bu konuda çaba harcıyoruz. Umarım bu çabalarımız sonuç verir ve gelecek yıllarda daha çok amatör takımımızla ligimiz oynanır. Bu da kaliteyi ve rekabeti getirir ve dolayısıyla gençlerimiz de burada kendilerini gösterme şansı bulur. En önemlisi de gençler Kırşehir Belediyespor'u kendilerine hedef belirlerse altyapıdan daha çok Kırşehirli gençleri Kırşehir Belediyesporumuza kazandırmış oluruz. Bu nedenle herkes Kırşehir'de sporun gelişmesi, gençlerimizin daha çok spor yapmaları için üzerlerine düşen katkı ve desteği vermeli, gençlerimiz de boş zamanlarını sağlıkları için spor yaparak değerlendirmeli” diye konuştu.(HABER: SALİH GÜNER)