BÖLGESEL Amatör Ligi’nde 6.grupta temsilcimiz Yeşil Kırşehirspor ile birlikte 3.lige çıkma mücadelesi verecek olan Aksaray Belediyespor Türkiye kupasında bir üst tura yükselmeyi başardı. Aksaray Belediyespor deplasmanda Osmaniyespor'u 1-0 yenik duruma düştü maçta 2-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupasında bir üst tura yükseldi..
Bölgesel Amatör Ligde (BAL) Yeşil Kırşehirspor ile birlikte mücadele eden Aksaray Belediyespor aynen kendisi gibi Türkiye profesyonel liglerinde takımı olmayan 28 il takımları arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Ön eleme müsabakasında deplasmanda Osmaniyespor ile karşılaştı.
Tek maçlı eleminasyon kuralına göre oynanan müsabaka da Aksaray Belediyespor aşırı sıcağa rağmen taraftar desteğini de arkasına alarak müsabakaya çok iyi başladı. İlk 15 dakika da Enes Soy, Rıza Burak Kahrıman, Muhammet Öztürk ile 4 net gol pozisyonunu değerlendiremedi.
Osmaniyespor 16. Dakika da ilk net gol pozisyonunda Hakkı Tosun ile 1-0 öne geçti. 41.dakika da kazanılan serbest atışı Semih Türe kullandı. Kaptan İbrahim Konuksever şık bir kafa vuruşu ile skoru 1-1 yaptı.
44. dakika da Aksaray Belediyespor ceza alanı içinde kafa topuna çıkan Muhammet Özdemir’in koluna çarpan top’a maçın hakemi penaltı kararı verdi. Eski bir Aksaraysporlu Hakan Doğan, penaltı atışı için topun başına geçti. Hakan Doğanın kullandığı penaltı atışında Aksaray Belediyespor kalecisi Cengiz Karaaslan uzanarak gol izni vermedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
Osmaniyespor ikinci yarıya Hakan Doğan’ı oyundan alıp, eski bir Aksaray 1989 sporlu Hasan Samet Yıldıran’ı oyuna aldı. İkinci yarının başında Osmaniyespor etkili olsa da daha sonra oyunda dengeyi kuran Aksaray Belediyespor Semih Türe’nin pasında topla birlikte ceza alanına giren Muhammet Özdemir Aksaray Belediyesporu 2-1 öne geçiren golü atmayı başardı.
Maçtan sonra Aksaray Belediyesporlu futbolcular kupa da hem de deplasmanda alınan tur atlama sevincini 100 kadar taraftarı ile paylaştı. Belediyespor teknik direktörü Ufuk Uysal’da eksiklerimize olmasına rağmen tur atladığımız için çok mutluyuz. Futbolcularımızı kutluyoruz” dedi. Aksaray Belediyesporu Osmaniyespor deplasmanında Kulüp Başkanı Murat Koç, yöneticiler Nedim Deniz, Hacı Köksal ve Durmuş Sönmez’de yalnız bırakmadı. Osmaniyesporlu taraftarlarda maçtan önce Aksaraysporlu taraftarlara ve futbolculara “Hoşgeldiniz Aksarayspor” tezahüratında bulundular. Maçtan sonra da Aksaray Belediyesporun güzel futbolundan dolayı da takımımızı alkışlarla tebrik edip yolcu ettiler. Kısacası Aksaray Belediyespor Osmaniye’den fıstık gibi kupa turu kazanmasını bildi. Bu skorla Aksaray Belediyespor adını bir üst tura yazdırdı. Bu hafta Ziraat Türkiye Kupasında 1. Tur kuraları çekilecek.
(Haber-Fotoğraflar: Bilal BÖLÜKBAŞI/Osmaniye)