Hani insan bazı kendisinin yalnız olduğunu düşünür. Sanki okyanusun ortasında yalnız kalmış, dalgaların seni bir o tarafa bir bu tarafa sürüklemesi gibi… O zaman kendisinin sır ortağı olabilecek veya sıkıntılarına yol gösterecek gelecek hayatında dikkat etmen gerekenlerin neler olabileceği konusunda akıl veren tecrübesini yaşadığı olaylardan edindiği bilgileri sana aktaran, aklına tecrübesine inanıp ta ondan duymak istediği güzel sözleri dinlemek istediği gibi bir ortam bir sohbet dünyası orada senin hayatında yaşadığın yaşayacağın her şeyi yaşadığı tecrübe ile sana aktaran sana olman gerektiği şekilde yol gösteren bir büyük bir akil insan tabi bunları yeni yetişen nesil bilmez onlar hayatı toz pembe gördüklerinden bu anlatılan anekdotlar onlara hiç gelebilir benim için asla.

Hani insan bazı kendisinin yalnız olduğunu düşünür. Sanki okyanusun ortasında yalnız kalmış, dalgaların seni bir o tarafa bir bu tarafa sürüklemesi gibi…
O zaman kendisinin sır ortağı olabilecek veya sıkıntılarına yol gösterecek gelecek hayatında dikkat etmen gerekenlerin neler olabileceği konusunda akıl veren tecrübesini yaşadığı olaylardan edindiği bilgileri sana aktaran, aklına tecrübesine inanıp ta ondan duymak istediği güzel sözleri dinlemek istediği gibi bir ortam bir sohbet dünyası orada senin hayatında yaşadığın yaşayacağın her şeyi yaşadığı tecrübe ile sana aktaran sana olman gerektiği şekilde yol gösteren bir büyük bir akil insan tabi bunları yeni yetişen nesil bilmez onlar hayatı toz pembe gördüklerinden bu anlatılan anekdotlar onlara hiç gelebilir benim için asla.
İnsan yaşamı ile yaşadıkları ile kendisine yön verir hele bunu birde hayatın zorluklarını yaşamış insanların tecrübeleri sana anlattıkları ile yönlendire bilse hiç bir insanın zorluklarla karşılaşması mümkün olmaz olsa da yapacağını daha önceden zorluk yaşamış insanlardan öğrendikleri ile kolayca o zorlukların üstesinden gelir gelmesini de bilir Rahmetli Ömer Şanal benim için işte tam böyle bir insandı. Onu tanıdığım gün ve sonrası onun nasihatleri bana çok şey vermişti. Gerçek bir milliyetçi şehrini insanlarını seven bir insandı.
“Adam sarrafı” derler ya tam ona yakışır bir benzetme. O adam sarrafıydı insanların kendi işleri ile meşgul olmasını zamanını tamamını kendisine ve işine vermesi gerektiğini tabi bunun yanında memleket ülke meselesinde de elinden geldiği kadar yardımcı olunmasını isterdi.
“Bunları niye yazıyorsun?” diyenler olacaktır onun içinde bir açıklama yapayım geçenlerde “Kara Oğlan” Recep Şanal’a bir arkadaşım için telefon etmek mecburiyetinde kaldım. Aradım aradığımda bana “baba dostu buyur” deyince hani insanın kalbinde bir şimşek çakar ya aynı öyle bir duygu oldu.
İçimde çok duygulandım. Hayatım hatıralarım filim şeridi gibi gözümün önünde aktı dua ile yad ettik. Rahmetliyi ricamı hiç tereddüt etmeden yerine getirdiği içinde ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum.
Kara Oğlan” Recep Şanal’ın babasının, Kırşehirspor’da çok emeği var. Rahmetli hep şunu derdi “İstediğiniz kadar para vereyim, Recep’i bu görevden uzak tutun. Bizim yapacak işlerimiz var. Hepsi yarım kaldı” diyerek serzenişte bulunurdu…
Tabi ki doğru söylüyordu görünmeyen bir fabrika çalıştırıyorlardı. Çalıştırdıkları otobüs firmasında ve birçok yatırımlarında onlarca insan ekmek yiyiyor. Onlarca insan geçiniyor. Bütün bunları organize etmek kolay değil. Yapılan hizmet memleketimiz için gurur verici.
Kızım anlatıyor kendisi Karaman’da okuyor “Baba Konya’da Şanal Kırşehir’in arabasını görünce sanki Kırşehir ayağıma gelmiş gibi mutlu oluyorum” dedi.
Düşünsenize gurbette, memleket hasreti çeken onlarca insanın sıla özlemini anlatacak o kadar çok şey varki, kâğıt kalem yetmez.
Bizimkisi işte öyle bir içten gelen duygu idi. Hoşgörünüze sığınıyorum ve diyorum ki memleket insanı birbirine sahip çıksın, yatırım yapıp hizmet edenleri unutmasın. Tecrübeleri ile memlekete yön veren yaşadıkları ile insanlara nasihat eden büyüklerimizi unutmayalım. Bizlerde fani olacağız. Kimse bu dünyada kalıcı değil. Kırmadan incitmeden yaşamak hepimizin şiarı olmalı diyorum ve Ömer Şanal’a rahmet diliyor, yetiştirmiş olduğu evlatlarına da memleketime hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.