Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün yeni kararı tepki çekiyor: "Pidenin içerisinde ne eti olduğunu bilemeyeceksiniz” Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, tüm illere gönderdiği bir yazı ile pide, lahmacun, börek gibi ürünlerin iç harçlarında domuz ve tek tırnaklı hayvan eti dışında herhangi bir hayvan eti ve sakatat kullanımını onayladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, tüm illere gönderdiği bir yazı ile pide, lahmacun, börek gibi ürünlerin iç harçlarında domuz ve tek tırnaklı hayvan eti dışında herhangi bir hayvan eti ve sakatat kullanımını onayladı. Bu karar bazı kesimlerden tepki aldı.
Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün yeni kararı tepki çekiyor: "Pidenin içerisinde ne eti olduğunu bilemeyeceksiniz”  Tavuk, domuz, tek tırnaklı hayvanlar, kedi ve köpek etleri ve sakatatları gibi diğer hayvanların kullanımı durumunda ise cezai işlem uygulanıyordu. Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, ilgili emir sonrası yapılan denetimlerde sadece domuz ve tek tırnaklı hayvan etlerinin kullanılıp kullanılmadığının kontrol edilebileceğini belirtti. Bu emre göre, lahmacun, pide, börek gibi ürünlerin iç harçlarına tavuk, kedi, köpek, sakatat, kelle gibi diğer hayvan etleri karıştırılabileceği ve ürünlerden numune alınıp analiz yapılamayacağı anlaşılıyor. “PİDENİN İÇERİSİNDE NE ETİ OLDUĞUNU BİLEMEYECEKSİNİZ” Durmuş, “Yani tüketici olarak sizler ucuza pide yediğinizi düşünürken pidenin içerisinde ne eti olduğunu bilemeyeceksiniz” ifadelerini kullanarak, “İnsanlarda ucuz et tükettiği algısı oluşturan ve her türlü gıda istismarına yol açacak bu uygulama asla doğru değildir” açıklamasında bulundu. “DERHAL BU UYGULAMAYA SON VERİN” “Devletin asli görevini ihlal ederek bir hukuksuzluğu teşvik eder şekilde düzenleme yapmış olması asla kabul edilemez” diyen Durmuş, “Maalesef ülkemizde son dönemlerde bu tür uygulamalarla karşı karşıya kalmaktayız. Halk dilinde bir tabir vardır; tuz kokmaz ama ya kokarsa. Tam da tuzun koktuğu noktadayız. Sayın Bakan İbrahim Yumaklı; umuyoruz ki bu uygulamadan haberiniz yoktur. Bir genel müdürlüğün emri ile toplum sağlığına aykırı bir uygulamanın bedeli sizin boynunuza yüklenmektedir. Sizden talebimiz derhal bu uygulamaya son vermenizdir” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Enfeksiyon hastalığı sepsise yakalanma riski bebeklerde ve 50 yaş üzeri bireylerde artıyor Enfeksiyon hastalığı sepsise yakalanma riski bebeklerde ve 50 yaş üzeri bireylerde artıyor

Editör: Ayhan Ceylan