Kırşehirspor deyince aklıma neler geliyor, neler…

Kırşehir’in onuru, gururu ve her şeyi olan yeşil-beyazlı Kırşehirspor 54 yıl önce, yani 1969 yılında zamanın Valisi Mustafa Bezirgân, Kırşehirspor’un İlk Başkanı Av. Hayri Çopuroğlu, Dr. Rifat Kayadelen, Dr. Şükrü Balantekin, terzi Metin Barlas gibi isimlerle bugün Yeni 2. Çarşı’nın tam ortasındaki Atatürk Büstü’ne çelenk koymak üzere stattan sporcularla, Kırşehirlilerle yürüyerek gelmişlerdi.

Yani Kırşehirspor o yıllardan bugüne kadar birçok badiler yaşayarak bugünlere geldi. Şampiyonluklar, küme düşmeler yaşadı. Kulüpler kapandı, yeni kulüpler açıldı. Ama hiçbir zaman maddi sorunlardan kurtulamadı.

1980’li yıllarda Kırşehirspor Başkanı Hacı Mehmet Gülten, Başkan Yardımcısı Yaşar Başar, Yönetim Kurulu Üyelerinden Metin Barlas, Mustafa Altınordu, Mustafa Erdem ve daha başka hemşehrilerimizin bulunduğu bir heyet sanayi esnaflarından, işadamı hemşehrimiz yönetim kurulu üyesi Mevlüt Adıgüzel’i maddi destek sağlamak üzere Almanya’ya göndermişlerdi.

Saraç İbrahim Ağa’yı iki yıl önce kaybetmiştik… Saraç İbrahim Ağa’yı iki yıl önce kaybetmiştik…

Mevlüt Adgüzel hemşehrimiz de ilk iş tanıdığı, yakın dostu ve arkadaşı olan ünlü saz ve söz ustası hemşehrimiz Neşet Ertaş’ı bulmuştu.

Neşet Ertaş, Mevlüt Adıgüzel’i kırar mı, Kırşehirlileri kırar mı?

Birlikte Almanya’da bir konser vermek üzere anlaşmışlar. Konserde temin ettikleri geliri kuruşunu eksiltmeden Kırşehir’e getiren Mevlüt Adıgüzel o parayla Gaziantepspor’dan, Konyaspor’dan Trabzonspor’dan ve daha başka pek çok kulüpten kaliteli futbolcular transfer ederek Kırşehirspor’u 3. Lig’ten 2. Lig’e çıkarmışlardı.

Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta geceyi organize eden Neşet Ertaş ile Mevlüt Adıgüzel hemşehrilerimiz birlikte görülüyor.

Bugün yukarıda isimlerini saydığımız Mustafa Altınordu dışındaki hiçbir hemşehrimiz aramızda değil. Onları ve Neşet Ertaş ile Mevlüt Adıgüzel’i rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

*ŞEVKET GÜNER