Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi sonrası televizyon programcısı Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun görev durumu merak konusu oldu. 39 ilin emniyet müdürünün değiştiği yeni atama listesinde Yüzbaşıoğlu’nun ismi yer almadı. Peki, Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun yeni görevi ne oldu, il emniyet müdürü olarak atandı mı?
Emniyet teşkilatında kapsamlı görev değişikliklerini içeren yeni atama kararları 18 Eylül 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar kapsamında çok sayıda ilde emniyet müdürlüğü görevlerinde değişikliğe gidildi.
Yeni kararnameyle birlikte televizyon programcısı Müge Anlı’nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun görev durumu da yeniden gündeme geldi.
ŞİNASİ YÜZBAŞIOĞLU İL EMNİYET MÜDÜRÜ OLDU MU?
2026 yılına Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak başlayan Şinasi Yüzbaşıoğlu, mayıs ayında Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 1 Eylül’de gerçekleştirilen ilçe ve şube müdürlüklerini kapsayan kapsamlı görev değişikliklerinin ardından Yüzbaşıoğlu’nun Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki görevi sona erdi.
Bu gelişmenin ardından Yüzbaşıoğlu’nun yeni bir göreve atanıp atanmayacağı merakla beklenirken, gözler Emniyet Müdürleri Kararnamesi’ne çevrildi.
18 Eylül’de yayımlanan kararnameyle 39 ilin emniyet müdürlüğünde değişikliğe gidildi. Ancak Şinasi Yüzbaşıoğlu’nun ismi il emniyet müdürlüğüne atanan isimler arasında yer almadı.
ŞİNASİ YÜZBAŞIOĞLU’NUN YENİ GÖREVİ NE?
Yüzbaşıoğlu’nun yeni görevine ilişkin çeşitli haber kaynaklarında Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında görevlendirildiği bilgisi yer aldı.
Ancak Resmi Gazete’de kamuoyuna açıklanan atama listesinde Şinasi Yüzbaşıoğlu için yeni bir il emniyet müdürlüğü, birim veya spesifik görev unvanı bulunmuyor.
Bu nedenle Yüzbaşıoğlu’nun herhangi bir ilin emniyet müdürlüğüne atanmadığı kesinleşirken, merkez teşkilatındaki görevine ilişkin ayrıntıların ayrıca netleşmesi bekleniyor.


