Avusturya’nın Andau kentinde gerçekleştirilen 17. EHF Olağan Kongresi’nde delegelerin oylarıyla yönetim kuruluna seçilen Çebi, bu kritik görevle Türk hentbolunu Avrupa sahnesinde temsil etme fırsatı buldu.

Seçim sonrası yaptığı açıklamada Çebi, “Bu görev, yalnızca şahsıma değil, Türkiye hentboluna duyulan güvenin de bir göstergesidir. Yeni görevimde gençlerimize daha fazla fırsat yaratmak ve hentbolun gelişimine katkıda bulunmak için çalışacağım” dedi.

Türkiye’den üç delegesiyle kongreye katılan heyet, Başkan Çebi’nin yanı sıra Başkan Vekili Kenan Gökmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhonlu’ndan oluşuyordu. Çebi, bu başarıyla sadece Türk hentbolunu değil, tüm spor camiasını gururlandırdı.

Kırşehir’de “Yetim Gülerse Dünya Güler” projesi masaya yatırıldı
Kırşehir’de “Yetim Gülerse Dünya Güler” projesi masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar, Mesut Çebi’nin EHF Yönetim Kurulu’na seçilmesinin, Türkiye’nin uluslararası hentbol arenasındaki saygınlığını artıracağını ve genç sporcular için yeni fırsatlar yaratacağını vurguluyor.

Muhabir: İlknur Öncü