Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni kademeli tarife uygulaması, Kırşehirli tüketicileri de yakından ilgilendiriyor. Yüksek elektrik tüketimi olan abonelere yönelik devlet desteği kademeli olarak kaldırılırken, bu değişiklik özellikle büyük haneleri ve işletmeleri etkileyebilir.
- Şubat ayında başlayan uygulamayla yıllık elektrik tüketimi 5000 kWh’yi geçen abonelere sağlanan sübvansiyon desteği artık verilmiyor.
- 5 Nisan'da yapılan zam sonrasında aylık faturası 1300 TL’yi aşan kullanıcılar devlet desteğinden yararlanamıyor.
- Bu durum, Kırşehir'de özellikle elektrikli ısıtıcı, klima ve yoğun cihaz kullanan hanelerin faturalarında yaklaşık iki kat artış anlamına geliyor.
2026 yılı için değişiklikler yolda!
Enerji yönetiminin hazırladığı plana göre 2026 itibarıyla destek sınırı daha da aşağı çekilecek. Yeni eşik 750 TL civarında olabilir. Bu da Kırşehir’de daha fazla abonenin destek dışı kalmasına yol açabilir.
Orta ve büyük ölçekli işletmelerle kalabalık aileler, yeni tarife ile aylık 1500-1700 TL gibi faturalarla karşılaşabilir. Enerji verimliliği artık sadece çevresel değil, ekonomik bir zorunluluk haline geliyor.