Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bünyesinde görev yapan yetkililerin adını ağzından düşürmeyen fırsatçılar, şehirdeki yüklenici firmaları gözüne kestirdi. Durumun ciddiyetini kavrayan yetkili makamlar, Kırşehir'deki tüm müşavir ve müteahhitlik şirketlerini korumak amacıyla bir acil durum metni paylaştı.

Yardım Kampanyası Kılıfına Dikkat
Dolandırıcıların Kırşehir'deki firmalara ulaşma yöntemi oldukça bilindik ama bir o kadar da tehlikeli. Kendilerini devletin konut ve barınma politikalarını yöneten idarenin üst düzey bir ismi olarak tanıtan kişiler, telefonla ulaştıkları şirket yöneticilerini baskı altına alıyor. Senaryonun ana temasını ise her zamanki gibi afet bölgelerinde zor durumda kalan vatandaşlar oluşturuyor. Kırşehir'de faaliyet gösteren inşaat yüklenicilerinden, sözde bu mağdur vatandaşlara ulaştırılmak üzere yüklü miktarda bağış talep ediliyor. Sektör temsilcilerinin kurumla olan ticari bağlarını riske atmamak adına bu taleplere boyun eğeceği hesaplanarak, doğrudan menfaat temin edilmeye çalışılıyor.
Bürokratik Kurallar Asla Çiğnenmez
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırşehir piyasasına yayılan bu dedikoduların ve taleplerin önünü kesmek için net konuştu. İdare tarafından yapılan resmi açıklamada, yöneticilerin ismini kullanarak firmalardan yardım isteyenlerin tamamen bir suç şebekesi olduğu doğrulandı. Hiçbir resmi makamın veya yöneticinin, hangi sebeple olursa olsun Kırşehir'deki yüklenicilerden maddi bir talepte bulunmasının söz konusu olamayacağı hatırlatıldı. İdare, iş dünyasını bu tür menfaat odaklı dolandırıcılık senaryolarına karşı hiçbir şekilde itibar etmemeleri konusunda kesin bir dille uyardı.
Hukuki Yaptırımlar Yolda
Sürecin cezasız bırakılmayacağı da açıklamanın en dikkat çekici kısımlarından biri oldu. Kurumun saygınlığına gölge düşüren ve afetzedelerin durumunu kullanarak Kırşehir'deki firmaları dolandırmaya çalışan şahıslar için adli makamlar devreye sokuluyor. Söz konusu yasadışı eylemlere karışan ve firmaları arayarak menfaat sağlamaya çalışan şüpheliler hakkında tüm yasal süreçlerin eksiksiz olarak başlatılacağı vurgulandı.


