Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Kırşehirli vatandaşlara sevindirici haber geldi. Kış aylarına girerken elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir zam yapılmayacağını açıklayan Bayraktar, özellikle sabit gelirli ve dar gelirli aileler için önemli bir rahatlama sağlayacaklarını belirtti.
Bakan Bayraktar, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, “Kışa girerken elektrik ve doğalgaza zam yapmayı düşünmüyoruz” diyerek, enerji maliyetlerinin vatandaşın cebini zorlamaması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Kırşehir’de destekler ihtiyaç sahiplerine odaklanacak
Pandemi döneminde başlatılan fatura desteklerinin 2026 yılı itibarıyla yeniden yapılandırılacağını belirten Bayraktar, bu desteklerin yalnızca ihtiyaç sahibi ailelere verileceğini söyledi. Yeni sistemde, destek almak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurarak değerlendirmeye alınacak.
Bayraktar, “Yaklaşık 590-600 milyar liralık doğalgaz ve elektrikte Hazine'nin üzerinde yük var. Aldığımız gazı belki de yarı fiyatına vatandaşa veriyoruz. İhtiyacı olana, dar gelirliye, sabit gelirliye bunu destek olarak vermekte beis yok. Ancak ihtiyacı olmayana, ay sonunda ne kadar fatura geldiğinden haberi olmayanların parasını devletimiz ödemesin diyoruz” diyerek adil bir dağılımın önemine dikkat çekti.
Kırşehirli vatandaşlar ne yapmalı?
Yeni destek modeliyle birlikte Kırşehir’de yaşayan dar gelirli aileler, elektrik ve doğalgaz faturalarında devlet desteğinden yararlanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvurabilecek. Başvuruların ardından yapılacak incelemeyle destek kapsamına alınan aileler, tüketim miktarına göre belirlenen yardımlardan faydalanabilecek.
Bu gelişme, özellikle kış aylarında ısınma giderleri artan Kırşehirli vatandaşlar için önemli bir ekonomik destek anlamına geliyor. Yeni sistemin detaylarının yılbaşına doğru açıklanması bekleniyor.




