Kırşehir gündemini meşgul eden imar revizyonu nedeniyle mağdur vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Kırşehir’in Çukurçayır Mahallesi’nde yaşayan Süleyman Arslan, 1971 yılında aldığı arazisinin imar revizyonu sonrası tanınmaz hale geldiğini iddia etti. Kırşehir Çiğdem’e konuşan Arslan, "Kendi adamlarının yerini dört dörtlük yaptılar, garibanın yerini darmadağın ettiler" diyerek yetkililere isyan etti. Süleyman Arslan, ayrıca daha önceden mahkemeye verdiği için Kırşehir Belediyesi’nin dilekçesini kabul etmediğini iddia etti.

Hijyen İddiasına Suç Duyurusu
Hijyen İddiasına Suç Duyurusu
İçeriği Görüntüle

Kırşehir’de Bağbaşı, Kuşdilli ve Yenice mahallelerinin ardından Çukurçayır Mahallesi’nde de imar revizyonu nedeniyle mağduriyet iddialarının bir yenisi geldi. 1971 yılından bu yana sahip olduğu arazisinin, kendisi yurt dışındayken "şuurlandırma" (hisseli parsel) yoluyla 5 kişiye pay edildiğini öğrenen gurbetçi Süleyman Arslan, yaşadığı süreci "imar skandalı" olarak niteledi.

60-70 Yıllık Ağaçlarımı Komşuya Verdiler"

Yarım asırlık emeğinin hiçe sayıldığını belirten Arslan, arazisinin çevrili olmasına ve içerisinde onlarca yıllık ağaçlar bulunmasına rağmen mülkiyetinin parçalandığını ifade etti. Arslan, süreci şu sözlerle anlattı:

“Ben orayı 1971'de aldım. Ben yurt dışında kalıyorum. Yurt dışında haberim olmadı. Onlar özel parsel yaptırıp benim yerimi komple üzerlerine geçiriyorlar çoğunluğuna. Geri de geldim mahkemeye verdim benim yerimi niye aldınız diye. Mahkemeye verme parselin birini sana verelim. Gerisi bizde kalsın diyor. Ona da razı oldum. O da yetmedi. Belediyeden adamlar olduğu için benim o yerimi de tel ile çevrili altmış yetmiş senelik içinde ağaçlarım olduğu halde tutup komşuya verdiler. Beni de başkalarının içine şuur yaptılar.”

“Dilekçemi Bile Kabul Etmediler”

Hakkını aramak için belediyeye gittiğini söyleyen Süleyman Arslan, “Bir dilekçe verdim. Geçen gün yine bir dilekçe yazdırdım. Onu da kabul etmediler. Sen bizim mahkemeyi verdin deyip dilekçemi de kabul etmediler.” diye konuştu.

“Sadece Ben Değil, Tüm Çukurçayır Mağdur”

Sorunun şahsi bir meseleden öteye geçtiğini savunan Süleyman Arslan, imar planlarının kişiye özel uygulandığını belirterek “Ya altı kat verdik diyor, sizi diyor iki kat yükselttik, bina yola dört katıdır diyor. Formalite cevabı yaptılar. Milletin yerlerini birbirine karıştırdılar. Bir mağdur olan ben değilim. Bütün Çukurçayır'ın mağdur olan. Kendi adamlarının işine göre yaptılar. Garibanları birbirine şuurladılar. Başka bir şey yok. Kendi adamlarının yeri dört dörtlük. Ama garibanların yerini darmadağın ettiler.
Birbirine şuurladılar. Kendi adamları olanları istedikleri gibi yaptılar. Mağdur olan garibanlar.” İfadelerine yer verdi.

Muhabir: Gurbet Erul-Özgür Karaçocuk