Kırşehir Belediyesi, 11 Eylül 2025 Perşembe günü Kervansaray Mahallesi’nde başlattığı ana ishale hattındaki asbestli boru yenileme çalışmaları nedeniyle sabah saatlerinden akşam 17.00’ye kadar planlı su kesintisi yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu geçici kesinti, Kervansaray Mahallesi’nde beklenenden uzun sürdü ve mahalle sakinleri hâlâ suya erişimde ciddi sorunlar yaşıyor.
Vatandaşlar, özellikle son birkaç gündür gün boyu ve gece saatlerinde su verilmediğini, kesintinin hâlâ devam ettiğini belirtiyor. Mahallede yaşayanlar, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yoğun şekilde şikayetlerini dile getiriyor.
Belediye yetkilileri ise boru değişim çalışmalarının henüz tamamlanmadığını ve kesintinin ne zaman sona ereceğine dair net bir bilgi veremediklerini ifade etti.

Mahalle halkı ve öğrenciler mağdur oldu
Su kesintisi, yalnızca evlerde değil, çevredeki okullarda eğitim gören öğrencileri de olumsuz etkiliyor. Temizlik, hijyen ve temel ihtiyaçların karşılanmasında yaşanan aksaklıklar, aileleri endişelendiriyor. Mahalle sakini Emine Deliorman, “Cenazemiz vardı marketlerden su taşıdık! Evimizde de su yok bir haftadır nerdeyse. Deposu olan apartmanların depolarında su kalmadı. Su temini yapmak zor mahallede ki çeşmelerden kullanabilirsek kullanıyoruz yoksa satın alıyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor. Okullarda bir yudum su yok. Kalabalık okullar bu kadar çocuk ne yapacak? Bir haftadır sürekli susuzluk ile cebelleşiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kervansaray Mahallesi sakinleri, belediyeden daha şeffaf bir bilgilendirme ve acil çözüm talep ediyor. Mahalle muhtarlığı ve yerel basın aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, bu sürecin bir an önce sonlandırılmasını istiyor.





