Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kırşehir’de düğün, nişan ve benzeri kutlamalar artarken, İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlıkları vatandaşları önemli bir konuda bilgilendirmeye başladı. Bu tür etkinliklerde bazı insanların sevinçlerini ateşli silahlar ile göstermesi kötü sonuçlar doğurmaktadır. Bu nedenle Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlıkları ekipleri tarafından “Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceğini Karartma" sloganı kapsamında silah kullanıma dair bilgi veriliyor. Ekipler düğünlerde ve benzeri etkinliklerde silah sıkılmasının doğurabileceği tehlikeler ile yasal sorumluluklar hakkında vatandaşları bilgilendiriyor.

Yetişen Yıldızlar, Bartın deplasmanından son dakika puanıyla döndü
Yetişen Yıldızlar, Bartın deplasmanından son dakika puanıyla döndü
İçeriği Görüntüle

Kırşehir Jandarmasından Düğünlerde Silah Kullanımına Karşı Uyarı

Jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde sıkça rastlanan havaya ateş açma geleneğinin can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini vurgularken, bu davranışın ölümle sonuçlanabilecek kazalara yol açabileceğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında vatandaşlara broşürler dağıtılıyor, etkinlik alanlarında birebir görüşmeler yapılıyor ve hukuki yaptırımlar hakkında bilgi veriliyor.

“Mutlu gününüz acıya dönmesin”

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte Kırşehir genelinde düğün, nişan ve benzeri kutlamaların sayısı hızla artarken, bazı vatandaşların sevinçlerini ateşli silahlarla ifade etme alışkanlığı ciddi riskler doğuruyor. Özellikle havaya rastgele ateş açılması sonucu yaşanan kazalar, geçmiş yıllarda ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanmış, toplumda derin yaralar bırakmıştı.

Kırşehir Jandarmasından Düğünlerde Silah Kullanımına Karşı Uyarı3

“Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceğini Karartma” sloganıyla yürütülen çalışma, hem can güvenliğini korumayı hem de toplumda bilinç oluşturmayı hedefliyor. Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, toplumun güvenliği için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirterek, sevinçlerin silahlarla değil, barış ve huzur içinde paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Gurbet Erul