Yeşil Kamanspor yaklaşık 33 yıl sonra şampiyon olmayı başardı. Hafta içi mesaisinde şampiyonluk yarışındaki rakibi Mucurspor’un puan kaybettiği haftada Yeşil Kamanspor, sezonun son maçında sahasında Yedigülspor’u konuk etti. Alacağı her türlü galibiyetle adını şampiyon olarak yazdıracaktı. Mucurspor’un yaptığı hataya düşmeyen Yeşil Kamanspor, taraftarının önünde Yedigülspor’u 5-0 yenerek Kırşehir 1.Amatör Küme Futbol Ligi şampiyonu olmayı başardı.
Kırşehir 1.Amatör Küme Futbol Ligi’nde sezon sona erdi. 4 takımla 81 İl arasında en düşük amatör küme takım sayısıyla oynanan ligde Yeşil Kamanspor ile Mucurspor arasındaki şampiyonluk yarışından Yeşil Kamanspor galip çıktı.
Sezonun son maçında Yeşil Kamanspor kendi sahasında Yedigülspor’u konuk etti. Pazar günü Kaman İlçe Stadyumunda oynanan ve Mustafa Sarısakal’ın yönettiği maça oldukça etkili bir futbolla başlayan Yeşil Kamanspor mücadelenin henüz 13’üncü dakikasında Gürkan Alkan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Erken gelen golün vermiş olduğu moralle rakip kalede daha çok görülmeye başlayan Yeşil Kamanspor 27’nci dakikada Gökhan Tapan’ın ayağından bulduğu golle skoru 2-0 yaptı.
34’üncü dakikada Zafer’in golüyle ilk yarıyı 3-0 Yeşil Kamanspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
Mücadelenin 2’nci yarısında da ilk yarıda olduğu gibi etkili futbolunu sürdürdü.
Yeşil-beyazlılar, karşılaşmanın 58’inci dakikasında Zafer’in bir kez daha ağlara gönderdiği topla skoru 4-0 yaptı.
İlerleyen dakikalarda Semih Çiftçi’nin golüyle Yeşil Kamanspor maçı 5-0 kazandı.
Ligde oynadığı 6 maçın 5’ini kazanan Yeşil Kamanspor, topladığı 15 puanla Kırşehir 1.Amatör Küme Futbol Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.
Oldukça kalabalık taraftarının önünde maçı farklı kazanan Yeşil Kamanspor’a şampiyonluk kupasını Kaman Belediye Başkanı ve Kulübün Onursal Başkanı Necati Çolak verdi.
Takımın oynadığı futboldan ve elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu ifade eden Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, "Biz spora gönül vermiş bir yönetimiz. Takımdaki ekip ruhu, çalışma ve başarılı olma azmi oyuncularımızı bu başarıyı yaşattı. Tüm ekibi kutluyorum ve 30 yıl sonra gelen bu başarının daha ileri noktalara taşınmasını diliyorum" dedi.
Yeşil Kamanspor’un gelecek yıl Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edebilmesi için Yabanlıspor’un küme düşmesi gerekiyor. (HABER: SALİH GÜNER)