İlimizde tarımsal üretim, verim ve kaliteyi artırmak amacıyla düzenlenen Arpa-Buğday Çeşit Denemesi Tarla Günü Etkinliği Boztepe'de gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, “Tarımda verimliliğin arttırılması ve çiftçilerimizin her anlamda desteklenmesi temel önceliğimiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çiftçilerimize bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum." dedi.

Arpa-Buğday Çeşit Denemesi etkinliği, kurak iklim şartları ile hastalıklara dayanıklı ve verimli çeşitli tespit etmek amacıyla düzenlendi. Hazırlanan bu demonstrasyon, bölgemizin tarım potansiyeline değer katmak, çiftçilerimizin çeşit seçimlerinde rehber ve yol gösterici olmak amacıyla hazırlanıyor.

Ayrıca, çeşitlerin dayanıklılığı ölçülerek birim alandaki verileri saptanacak, bölge iklimine uyumu belirlenecek, hastalık ve diğer zararlara karşı dayanıklılığı ve duyarlılığı tespit edilerek sonuçlar çiftçilerimizle paylaşılacak, böylelikle bölgemiz tarımına en uygun tohum çeşidi belirlenecek.

Gerçekleştirilen etkinlikte de eşit şartlarda yarışan 14 çeşit arpa, 22 çeşit de ekmeklik buğdaydan oluşan toplam 36 çeşidin performansları gözlemlendi. (HABER MERKEZİ)