Vali İbrahim İbrahim Akın, Cumartesi Pazarı yerinde esnaflara ve alışveriş yapan vatandaşlarımıza koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda hatırlatmalarda bulundu.
İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve ilgili kurum amirlerinin de eşlik ettiği denetim sırasında Vali Akın yaptığı konuşmada, Koronavirüsle mücadelede temel unsurlar olan maske, mesafe ve temizlik kuralları hususunda Pazar esnafına ve vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduklarını söyledi.
Vali İbrahim Akın, daha sonra Mucur ilçesine geçti. Mucur Kaymakamı Faruk Erdem'den ilçede salgınla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali İbrahim Akın’ın, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz’ın da yer aldığı denetimde esnaflara ve vatandaşlarımıza salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.
Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ilimizde ve ilçelerinde belli kararlar alarak uygulamaya koyduklarını ifade eden Vali İbrahim Akın, "Bugün yine, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir mücadele verdiğimiz Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler hakkında denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimleri yaparak toplumda bu konuya karşı bir duyarlılık yaratmaya, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca, salgınla mücadelede temel unsur olan maske, mesafe, temizlik hususları hakkında vatandaşlarımıza hatırlatmalarda bulunuyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)