Vali İbrahim Akın, Kaman ilçesini ziyaret ederek bazı incelemelerde bulundu.
İlk olarak Kaman ilçesindeki Hirfanlı bölgesinde yer alan Ahi Evran Gençlik Kampını ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Şahin’den bilgiler alan, ardından gençlerle bir araya gelen Valimiz Sayın İbrahim Akın, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin memleketi, Ahiliğin başkenti, kültür ve medeniyet şehri Kırşehir’de gençlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek gençlerin kamp sürecini iyi değerlendirmeleri üzerine çeşitli nasihatlerde bulundu.
Ardından Kaman Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali İbrahim Akın, yeni seçilen Belediye Başkanı Necati Çolak’a iade-i ziyarette bulundu.
Belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada el birliğiyle, iş birliğiyle Kaman’ı daha iyi noktalara getirme gayretinde olacaklarını belirten Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin Kaman ilçesinin gelişmesi ve büyümesi için önemli çalışmalar yürüteceklerine inandıklarını söyledi.
Vali İbrahim Akın, daha sonra Kaman’da yapımı devam eden çok amaçlı atölye ve 100 yataklı pansiyon inşaatında, ardından da yapımları tamamlanan ve önümüzdeki sezonda eğitim-öğretim hayatına başlayacak olan Kaman Kız İmam Hatip Lisesi ile Kaman Erkek İmam Hatip Lisesi inşaatlarında incelemelerde bulundu.
Vali Akın’ın Kaman programında Kaman Kaymakamı Murat Girgin, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, ilçe protokolü ve ilgili birim amirleri eşlik etti. (HABER MERKEZİ)