Mucur Belediyesi ile İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü Arasında İçme Suyu Yağmur Suyu ve Kanal Projesi imzaladı… Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz:

MUCUR’A 100 YILIN PROJESİ

Başkan Atılgan Yılmaz: "02.02.22 benim doğum günüm, Mucur'a 158 milyonluk alt yapı yer teslim imza gününü görüp bu hayırlı hizmete imza atmak bize nasip oldu"

Mucur Belediye Başkanlığı ve İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından imzalanan proje anlaşmasıyla Mucur'da İçme, Kanal ve Yağmur Suyu projesi başlıyor.

Belediye’de gerçekleştirilen, proje imza toplantısına İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata, Belediye Meclis Üyeleri ve teknik personeller katıldı.

İLLER BANKASI GENEL MÜDÜRÜ ATA: "MUCUR'UN 100 YILINI KURTARIR"

İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, "Mucur'un tarihini değiştirecek projelerden birisini imzalamak için bugün toplandık. İller Bankası olarak Atılgan Başkan göreve başladıktan sonra birçok projeyi konuştuk. Mucur'un alt yapı projesi yoktu. Birlikte ele aldık. Sayın Başkanımızın gayretleri ve takibiyle projeleri hızlı bir şekilde ele aldık. Projelerimiz onaylandı. Daha sonra SUKAP kapsamına işimiz dahil edildi. Bu işin yüzde 50'si hazine tarafından hibe olarak karşılanacak.  Mucur halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çok önemli bir proje. Mucur'un ileriye yönelik 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir proje. Bu proje sayesinde yüzde 70’ler seviyesinde olan kayıp kaçak oranı seviyesi vardı. Bunları nerdeyse sıfır noktasına getireceğiz. Buradan Sayın İller Bankası Genel Müdürümüze, Sayın Bakamınız Murat Kurum'a teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız belasız yapılır" dedi.

Mucur'a 158 milyonluk alt yapı yer teslim imza gününü görüp bu hayırlı hizmete imza atmanın kendisine nasip olduğu için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz şunları söyledi:

“Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu tarihi günü Allah bana nasip etti. Mucur Belediye Başkanı olarak bu görevi en çok yapan ve ilçem için en büyük projeye imza atmak ve bu tarihi olaya şahitlik etmek Belediye başkanı olarak bana nasip oldu. Bugün benim doğum günüm. Mucur'un kurulduğu günden bu yana rahmetle anıyorum, Ali Rıza Şanal Belediye Başkanımızın zamanında yapılan alt yapıya bugüne kadar el vurulmadan geldiğini gördük. 2019 yılında AK Parti'den tekrar seçimi kazanınca ilk işim projelerle uğraşmaktı. Bu projeler içerisinde alt yapıyla uğraşmak içimde uhdeydi. Alt yapıyla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız vardı. Belediye olarak içme suyu ve kanal ile ilgili günlük 10 arıza ile karşılaşırdık ayrıca Mucur'da nüfus artışı fazla olduğu için alt yapımız taşımaz hale gelmişti.  Bu sorunlar için projemizi yaptık ve çok şükür onaylandı.

"2 YILLIK PROJE SÜRESİNCE VATANDAŞLARIMIZ BİZİM YANIMIZDA OLACAKLARDIR"

Bu proje kapsamında Mucurlu hemşerilerimiz 2 yıllık süre içinde rahatsız olacaklar. Zaman zaman hem yolla hem de su kesintileriyle ilgili sıkıtılar yaşayacaklar. Ama ben belediye başkanı olarak gözümü çalıdan budaktan esirgemeden taşın altına elimi koymuş isem değerli  Mucur Halkımızın da bu sıkıntılara katlanacağını bize destek vereceğini biliyorum.  Bu çalışmalar içinde bize cani gönülden destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Sayın Murat Kurum'a, İller Bankası Genel Müdürü Sayın Yusuf Büyük'e, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata'ya, çıktığım günden itibaren bizi bir an bile yalnız bırakmayan Mucur'un evladı Ankara Milletvekilimiz Hacı Turan'a, Kırşehir Milletvekilimiz Mustafa Kendirli'ye Mucur halkı adına teşekkür ediyorum. Bugün de 3 ayların başlangıcı. Mucur için böyle bir hizmeti bu özel günde imzalıyoruz. Mucur'da durmak yok çalışmaya, hizmet getirmeye devam. Merkep ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.’’ (HABER MERKEZİ)