Kaman ilçemiz sınırları içinde bulunan Hirfanlı Barajında güvenliği sağlamak amacıyla İl Jandarma Komutanlığına ait Asayiş Bot Timi oluşturuldu.
Asayiş Bot Timine ait teknenin suya indirilmesi için düzenlenen programa Vali İbrahim Akın, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehir Amatör ve Sportif olta Balıkçılar Derneği Başkanı Mustafa Er, ilgili birim amirleri ve jandarma teşkilatı mensupları katıldı.
Törende basın mensuplarına açıklama yapan Vali İbrahim Akın, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Bot Timi oluşturulmasıyla beraber Hirfanlı Barajının daha güvenli bir hale geldiğini söyledi.
Bot Timinin tehlike anında olay yerine hızlı bir şekilde giderek anında müdahale edecek şekilde hazır bekleyeceklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Bugün faaliyete başlayan Asayiş Bot Timi, önemli bir turizm merkezimiz olan Hirfanlı Baraj Gölünde güvenliği ve asayişi sağlayacaktır. Asayiş Bot Timi, sorumluluk alanındaki bölgelerde emniyet ve asayişi sağlayarak, kaçak avlanma veya diğer suçları önlemek ve suçluları yakalamak adına önemli hizmetlerde bulunacaktır. Aynı zamanda su ulaşımına imkân veren her türlü su aracını denetleyecek olan bot timi, izinsiz dalma ve ruhsatsız su araştırmalarına mani olacak ve arama kurtarma çalışmaları da yürütecek. Görüldüğü gibi Hirfanlı Barajında birçok hizmette görev yaparak emniyet ve asayişi sağlayacak olan Asayiş Bot Timine kazasız, belasız görevler diliyor, hayırlı olsun diyorum.” dedi.
Program, İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından Vali, Kaman Kaymakamı ve İl Jandarma Komutanının tekneyle tur atması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)