KAMAN’da 3 Haziran günü etkili olan sağanak yağış ve dolunun ardından yapılan “Afet Tespiti”inde 38 din dekar ekili alanın zarar gördüğü bildirildi.
Kaman Merkez, Yeniyapan köyü, Mollaosman köyü, Bayındır köyü, İmancı köyü, İsahocalı köyü, Çağırkan köyü ve Hamit Köyünde etkili olan dolu, başta Arpa, Buğday, Nohut, Ayçiçeği ve Pancar ekili tarlalarda yüzde 15 ila yüzde 70’e varan zarar tespiti yapıldı.
Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül’ün gazetemize verdiği bilgilere göre; altı köyden yaklaşık 350 çiftçiye ait ekili alanda yapılan inceleme sonucu yaklaşık 38 Bin dekar ekili alanın zarar gördü.
Öncül, yaptığı açıklamada “3 Haziran günü Kaman ilçemizde etkili olan sağanak yağış ve dolunun ardından yapılan Afet Tespiti’nde 38 din dekar ekili alanın zarar gördüğü belirlendi. Buna göre, Kaman Merkezde: 6.000, Yeniyapan’da: 7.000, Mollaosmanlar’da: 4.500, Bayındır’da: 4.000, İmancı’da: 4.000, İsahocalı’da: 3.000, Çağırkan’da: 3.000 ve Hamit köyünde: 6.000 dekar alanın zarar gördü. Çiftçilerimiz için ne gibi yardımlar ve destekler yapılacağı daha sonra açıklanacak” dedi.
Öte yandan yine Kaman’da 10 Haziran günü yağan dolu sebebi ile; Kaman Merkez Bahçelievler Mahallesi, Cuma Mahallesi, Çiftlikli Mahallesi, Darıözü Mahallesi, Gaffar Mahallesi, Hacıpınar Mahallesi, Müderris Mahallesi, Orta Mahalle, Yeni Mahalle, Sarıuşağı Mahallesi ve Ziyarettepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ekili alanlar ile; Ağapınar köyü, Çadırlı Hacıbayram köyü, Değirmenözü köyü, Hirfanlı köyü, İbrişim köyü, İkizler köyü, Karahabalı köyü, Karakaya köyü, Karkın Kızıközü köyü, Karkın Meşe köyü, Karkın Yenice köyü, Meşeköy, Ömerhacılı köyü, Ömerkahya köyü, Sarıömerli köyü, Savcılı Bağbaşı köyü, Yazıyolu köyü,Yelek köyü, Savcılı Büyükoba köyü ve Yukarı Çiftlik köyün’de ciddi anlamda dolu afeti yaşandığı için , Arpa, Buğday, Nohut ve Ayçiçeği gibi ürünlerde yüzde 80’e yakın ürün kaybı olduğu, bu sebepten dolayı Çiftçilerin “Mağdur ve Perişan” durumda olduğu belirtildi. (Haber-fotoğraf: ADEM PİRİ/KAMAN)