AK Parti Kırşehir Milletvekili Kendirli, Çiçekdağı'na müjdeyi verdi

ÇİÇEKDAĞI’NA GENÇLİK MERKEZİ
VE YÜZME HAVUZU YAPILACAK

“Beşeri sermayemiz gençlerimize güveniyoruz, bu güvenin nişanesi olarak da onların iyi yetişmesini, kaliteli eğitime ve yüksek standartlara sahip yaşama kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, “Beşeri sermayemiz gençlerimize güveniyoruz, bu güvenin nişanesi olarak da onların iyi yetişmesini, kaliteli eğitime ve yüksek standartlara sahip yaşama kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Milletvekili Kendirli, Çiçekdağı ilçesine Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi yapılacağını açıkladı.
Yarı olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezinin Çiçekdağı’ndaki eski kız öğrenci yurdunun bulunduğu 5 bin metrekare alan üzerine yapılacağını belirten Kendirli, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2020 yatırım bütçesindeki tesisin ihalesinin de İl Özel İdaresince yapılacağını bildirdi.
Kırşehir ve ilçelerine yatırımların hız kesmeden devam ettiğini, kentte toplam değeri yaklaşık 3 milyar liralık projelerin devam ettiğini dile getiren Kendirli, Kırşehir yatırım programında yer alan 225 projeden 148’inin tamamlandığını, 49 projenin devam ettiğini, 28 projenin ise başlama aşamasında olduğunu kaydetti.
Kendirli, gençliğe yönelik çalışmalarda temel amaçlarının Türkiye’yi 2023 hedeflerine ve 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaştıracak nesiller yetiştirmek olduğunun altını çizerek, bu hedefler doğrultusunda Kırşehir’de başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların yararlanacağı, yaşamsal kalitesini artıracak tesislere öncelik verdiklerini söyledi.
Milletvekili Kendirli, “Geleceğin Türkiyesini inşa edecek gençlerimiz için yapılacak hiçbir hizmetin, eserin sınırı yoktur. Kırşehir’in gençliği de eğitimdeki başarısıyla bizleri gururlandırmaktadır, bizler de bu başarıyı, onlara sunacağımız hizmet ve eserlerle ödüllendirmek istiyoruz. Yapılacak yarı olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezinin Çiçekdağı’nda farklı bir atmosferin, heyecanın yaşanmasına vesile olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Türkiye’nin petrol, doğalgaz, altın gibi rezerv ve sermayesi bulunmadığını ancak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkenin sahip olamadığı beşeri sermayeye sahip olduğunu vurgulayan Kendirli, “Beşeri sermayemiz gençlerimize güveniyoruz, bu güvenin nişanesi olarak da onların iyi yetişmesini, kaliteli eğitime ve yüksek standartlara sahip yaşama kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Kendirli, Çiçekdağı’na kazandırılacak yarı olimpik yüzme havuzunda geleceğin sporcularının yetişeceğine ve vatandaşların bozkırın ortasında havuz keyfi yapma imkanına kavuşacaklarını, gençlik merkezinde düzenlenecek konuşma, panel, söyleşiler ve eğitim programlarıyla da başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların sosyal hayatının zenginleşeceğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)