Milletvekili Metin İlhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a bir soru önergesi verdi:

ÇİÇEKDAĞI YOLU DUBLE YOL OLACAK MI?

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir-Çiçekdağı karayolunun duble yol haline getirilip, getirilmeyeceği konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a bir soru önergesi verdi.
Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir’deki Çiçekdağı yolunun hayvancılık yatırımlarında çok sıkça kullanıldığını, yolun tek yönlü olması nedeniyle tehlike arz ettiğine dikkati çekti.
Milletvekili İlhan, Kırşehir-Çiçekdağı karayolunun duble yol haline getirilip, getirilmeyeceği konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a verdiği soru önergesinde unları söyledi:
“Devletin bazı temel görevleri vardır. Ulaşım hizmetleri bunların başında gelir. Bunlar devletin eğitim, sağlık gibi vazgeçilemez görevlerindendir ve bu hizmetler vatandaşa lütuf olarak gösterilemez zira vatandaşlar devlete karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmektedirler. Kırşehir İli ile Çiçekdağı İlçesi arasındaki yol sadece ilçe ve köylerini birbirine bağlayan bir yol değil, hem Yozgat İli ile temel bağlantısını oluşturmakta hem de Kırşehir İlinde büyük hayvancılık yatırımlarının yapıldığı güzergahı kapsamaktadır. Ancak en temel sorun elbette ki yolun tek yönlü ve oldukça tehlikeli olmasıdır. Bu bağlamda;
“1. Bakanlığınızca hayati önem arz eden Kırşehir İli-Çiçekdağı İlçesi arası karayolu sıcak asfalttan oluşan duble yola dönüştürülecek midir, dönüştürülecekse yatırım programına ne zaman alınacaktır?
“2. Ekonomik kriz gerekçe gösterilip bu yolun yapılması iptal veya ertelenecekse en azından Çiçekdağı İlçesi girişindeki çok büyük tehlike arz eden kavisli yollar düzeltilecek midir, düzeltilecekse bu ne zaman yapılacaktır?” (HABER: BEYHAN BALLI)