Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan Gübreleme Eğitim Kursunu ziyaret etti.

Seçen, Boztepe’de yapılan çalışmalar, denemeler ve verilen eğitimler ile alakalı çiftçilerimizle sohbet etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan İl Müdürü Duran Seçen “İlimizde ürün desenimizin her geçen gün artması, alternatif tarımsal ürünlere yöneliş bunun yanı sıra klasik üretim modellerine modernizasyon eklenmesi gibi konular gübre, gübreleme, gübreleme çeşitleri, doğru gübreleme metotları konusunda üreticilerimize eğitim verme gereksinimi doğmuştur. Bu sebeple Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz böyle bir kurs açmış ve çiftçilerimizi eğitime tabi tutmuştur. Üreticilerimizin yeniliğe açık olması ve verilen eğitime bu zorlu hava şartlarında devam etmeleri bizler için oldukça sevindiricidir” dedi.

Kurs hakkında bilgi veren Boztepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü da şu ifadelere yer verdi:

“Tarımsal faaliyetlerin yavaşlamış olduğu kış döneminde 24 saatlik 3 hafta süreli gübreleme kursumuz açıldı. Kursumuzda üreticilerimize gübre çeşitlerinden:

“-Organik gübreler olarak; Yeşil gübreleme, Ahır gübreleri , Humik asit vb.organik kaynaklı gübrelerin doğru olarak kullanım olgunluğuna getirilmesi, avantajları dezavantajları ve ekonomisi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

-Kimyasalar gübreler olarak; AZOTLU, POSPRORLU (P), POTASYUMLU(K) gübreler başta olmak üzere kompoze gübrelerin hangi dönemlerde, mikro elementler; (Demir(Fe), Bakır(Cu), Bor(B), makro elementler; (Çinko(Zn), Kalsiyum(Ca), Kükürt (S), Mangan(Mn)) ve sıvı gübrelerin kullanımı, kullanım zamanı ve doğru dozda kullanım hususlarında bilgilendirmeler yapıldı.” (HABER MERKEZİ)