Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Kabul Töreninde ilimiz protokolü, şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya geldi.
Bir otelde gerçekleştirilen Kabul Törenine Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın ile çocuklarının yanı sıra Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, ilimiz protokolü ve eşleri, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli kardeşlerimiz ile vatandaşımız katıldı.
Vali İbrahim Akın, Kabul Töreninde yaptığı konuşmasında, “Üzerinde yaşadığımız ve tüm varlığımızı borçlu olduğumuz bu vatan toprakları, her zaman hoşgörü ve adaleti temsil eden, haksızlığa ve zorbalığa her koşulda karşı çıkan ve vatanını canından aziz bilen kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı mukaddes bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak milletimizin asli görevidir ki, bunu, vatan evlatlarımız, dün olduğu gibi bugün de en güzel şekilde yerine getirmektedir. Çünkü bizler tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, manda ve himayeyi asla kabul etmemiş ve bu uğurda kanımızın son damlasına kadar mücadele vermiş bir milletiz. Nitekim bu milli karakterimiz sayesinde milletimiz büyük zaferler elde etmiş, savaş meydanlarında nice destanlar yazmıştır. Birinci Cihan Harbinde Çanakkale’de yedi düvele karşı duruşumuz, Mondros ve Sevr’i reddederek Kurtuluş Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı verdiğimiz onurlu mücadele bu inanç ve kararlılığın en güzel göstergesidir. Her karanlığın ardından bir güneş doğduğu gibi İstiklal Mücadelemizin muhteşem bir zaferle nihayete ermesi de bizlere millet egemenliğini esas alan yeni bir Türk devletinin kapılarını aralamıştır. İşte, 96 yıldır şanlı bir tarihin, eşsiz bir coğrafyanın ve zengin bir kültür mozaiğinin üstünde yükselen devletimiz, bugün Cumhuriyetimizin getirdiği kazanımların bir neticesi olarak güçlü bir ülke konumuna yükselmiştir, yükselmeye de devam edecektir.” dedi.
Resepsiyon programı, Vali İbrahim Akın eşi Saliha Akın ile birlikte masaları tek tek dolaşarak konuklarla sohbet etmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)