Kırşehir’de Salı gününden itibaren hava sıcaklığının birden bire 10 dereceden fazla düşmesi ve Akçakent ve Çiçekdağı ilçelerimizde kar yağışının görülmesi meyve bahçesi sahiplerini endişelendirdi.

Nisan ayına sıcak hava ile giren Kırşehir, önceki gün 10-15 derece birden havanın soğuması ve ardından kar yağışının görülmesiyle birlikte özellikle meyve ağaçlarını olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

Kırşehir’in Akçakent ve Çiçekdağı ilçeleri başta olmak üzere yüksek bölgelerinde kar yağışı görülürken, çiftçilerin çiçek açan kayısı, badem, erik ve elma gibi ağaçlarının soğuktan etkilenmemesi için naylonla kapattıkları öğrenildi.

Öte yandan soğuk havanın yarın sabah saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü üreticilere don uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat genelinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar, Kayseri'nin doğu ilçeleri ile Sivas çevrelerinde Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir."  (HABER: BEYHAN BALLI)