Milletvekili İlhan, çalışan tüm
gazetecilerin bayramını kutladı

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesajı yayınladı.
Basın emekçilerine sansür ve yasaklamalar yapıldığını ve bu durumun bir demokrasi ayıbı olduğuna dikkat çeken Milletvekili metin İlhan, yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Basına karşı yapılan sansür ve yasaklamaları kaldırmak, haksız yargılamaların önünü kesmek için her yıl 24 Temmuz basın bayramı olarak kutlanmaktadır.
“Geçtiğimiz aylarda koronavirüs ile mücadele sürecinde hayatlarını riske atarak zor şartlar da olsa yılmadan an be an canlı ve sıcak gelişmelerden haberdar eden tüm basın emekçilerinin varlığı ve önemi yadsınamayacak bir gerçek ve vazgeçilemeyecek bir unsurdur.
“Tarafsız ve doğru habercilik anlayışı ile yayın ilkeleri çerçevesinde halkın gerçeği görmesi için özveri ile çalışarak demokrasinin gereği olan en başat ve önemli bir mesleği icra etmektedirler.
“Bilgi kirliliğini ortadan kaldırarak şeffaf, objektif yayın anlayışı doğrultusunda kişilerin özel hayatına, değerlerine, haklarına saygılı ve ölçülü olarak dürüst, net bir duruş sergileyerek gerçek habere, haberin kaynağına en doğru yerden ulaşılmasını sağlayan basın emekçilerine sansür ve yasaklamalar yapılıyor olması bir demokrasi ayıbıdır. Bu düşüncelerle ifade özgürlüğünü; kısıtlamak, sansür ve yasaklamalarla baskı rejimi oluşturmak isteyenlerin çabalarının nafile olacağına inançla basın emekçilerinin Basın Bayramını kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)

Basın Müdürü Demir’den
Basın Bayramı mesajı…

Kırşehir Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Sağlanan imkânlar ve gelişen teknoloji ile basın kuruluşlarının geçmişten günümüze önemli mesafeler kat ettiğine dikkat çeken Osman Demir, yayınladığı kutlama mesajında şunları ifade etti:
“Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım, 24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınının görevini özgürce ifa edebilmesinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.
“Sağlanan imkânlar ve gelişen teknoloji ile basın kuruluşları, geçmişten günümüze önemli mesafeler kat etmiştir. Genel ve yerel basınımız, halkımızın yaşanan olaylardan anında haberdar olmasını sağlamakta, bununla beraber devletle vatandaş arasındaki iletişimin sağlanması, toplumsal sorunların dile getirilmesi ve çözüme kavuşması noktasında önemli hizmetler yürütmektedir.
“Ülkemizde Cumhuriyet değerlerinin ve demokrasi kültürünün yerleşmesinin yanı sıra yayınlandığı ilin her alanda ilerlemesine fikirleriyle destek olan basın mensuplarımızın milli ve manevi değerlere gösterdiği duyarlılık hepimiz için büyük kıymet ifade etmektedir.
“Özellikle son dönemde Pandemi Sürecinin getirdiği zorluklara rağmen önemli bir görevi yerine getirmek için özveriyle çalışan tüm basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

KESOB Başkanı Öztürk, basın
mensuplarının bayramını kutladı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Öztürk mesajında, “Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse şehrimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, Kırşehir yerel basınının ve tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” dedi. (HABER MERKEZİ)

KBK: “24 Temmuz gerçek
gazeteciliğin başladığı gündür”

Kırşehir Basın Konseyi (KBK)Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kırşehir Basın Konseyi (KBK) adına Başkan Sait Yanık imzasıyla yayınlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında "Tarafsız, özgür ve ilkeli gazetecilik anlayışını hakim kılmak durumundayız" denilerek şu görüşlere yer verildi:
"Gazeteciler, dünyanın her noktasında yaşanan acı, sevinç, başarı ve başarısızlıklara tanıklık edip, tarihe not düşen insanlardır. Gazeteciler bu tanıklıklarını tarafsız, objektif olarak aktarmanın sorumluluğu ve bilinci içerisinde hareket etmelidir. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte, iletişim araçları ve değişik mecraları kullanan bazı kesimler mesleğimizi kirletmektedir. Maalesef bu mecraların yönetim kademeleri buna fırsat vermektedir. İletişim özgürlüğü görünümü altında, ‘Sınırsız sorumsuzluk’ ile toplumların yanlış bilgilendirilmesi, halkın manipüle edilmesiyle uluslararası operasyonlara imza atılmaya başlandı. Özellikle yaşanan acılarda, toplumun hassasiyetlerinin, yaşanan gelişmelerle ilgisi olmayan eski görseller de kullanılarak yapılan girişimlerin mesleğimize mal edilmesini şiddetle reddediyoruz. 'Gazete yazdıysa doğrudur' algı ve genel kabulünden günümüzde toplumun önemli bir bölümünün ‘Acaba’ değerlendirmesi yaptığı bir süreç yaşıyoruz. Gazetecilik mesleğinin böyle anılması ve bilinmesinde elbette bizlerin de sorumluluğu var. Bu sorumluluğu da üzerimize alıyoruz. Bu noktada en önemli beklentilerimizden biri 'İnternet Yayıncılığı Yasası'nın bir an önce çıkmasıdır.
'GAZETECİLİK DEMOKRASİNİN NEFESİDİR'
“Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu medya oldu. Başta ülkemizin her noktasında yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Gazetecilik, demokrasinin nefesidir, akciğeridir.
“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladığımız bu günlerde bir kez daha hatırlatmak gerekirse; bugüne kadar olduğu gibi, Türk basını başta Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün feragat, en yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dik duruşu ve ulusal çıkarlara karşı milli duruşunu hiçbir zaman bozmamıştır.
'TARAFSIZ, ÖZGÜR VE İLKELİ GAZETECİLİK ANLAYIŞI'
“Basında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümündeyiz. 24 Temmuz, 1971 yılından bu yana "Basın Bayramı" ya da "Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlanırken, son yıllarda Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak anılmakta. Bugünü anlamlı kılan olay, Abdülhamit'in 30 yıllık baskı rejiminin son bulduğu 1908 yılında, o dönemin aydın gazetecilerinin, padişahın adamlarına baskı kalıplarını vermeyi reddederek, sansüre ilk direnişi gerçekleştirmeleridir. Yani bu açıdan 24 Temmuz gerçek gazeteciliğin başladığı gündür. Günümüzde de tarafsız, özgür ve ilkeli bir gazetecilik anlayışını hakim kılmak durumundayız. Ayrıca 24 Temmuz'lar, bizler açısından bir iç muhasebe ve meslektaşlarımızla birlikte olmak açısından da önem taşımaktadır. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın bayramlarını kutlar, başarılarının devamını dileriz." (HABER MERKEZİ)

TSO Başkanı Yılmaz’dan
Basın Bayramı mesajı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. Yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kırşehir’de faaliyet gösteren yerel gazete, radyo, dergi ve haber ajanslarının temsilcileri başta olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan Başkan Mustafa Yılmaz, mesajında şunları ifade etti:
“24 Temmuz 1908’de, Meşrutiyetin ilanıyla, Türk basınından ilk kez sansürün kaldırılmasının 112. yıl dönümünü kutluyoruz. 24 Temmuz 1908’de, tarihinde gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bugün ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun gelişmesinde ve yapılanmasında büyük rol öneme sahiptir. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir öneme sahiptir. Sivil toplum kuruluşları olarak basından beklentimiz, her zaman basın etiğine bağlı kalmak, yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek, halkı doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek olmalıdır. Yerel basının dinamik olması ilimizin tanıtılması, sorunlarının dile getirilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında bizlere yardımcı olmaktadır. Ayrıca Covid-19 salgınının meydana geldiği ve ülkemizde de etkisini göstermeye başladığı o günden bu güne kadar tüm basın kuruluşlarımız ve onların fedakar çalışanları hem devletinin hem de milletinin yanında yer almış ve tüm toplumu doğru şekilde bilgilendirerek ipi göğüslemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, radyo, dergi ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.” (HABER: BEYHAN BALLI)