Ekicioğlu: “Geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine ve 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız tamdır.”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Kırşehir halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Ekicioğlu, “başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye’yi armağan eden Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.
Geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine ve 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancının tam olduğurna dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, yayınladığı 19 mayıs mesajında şunları söyledi:
“19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de Büyük Önder 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti.
“Bu bayramın Atatürk tarafından armağan edildiği geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine ve 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız tamdır.
“Bu duygu ve düşüncelerle, böylesine anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız Türkiye’yi armağan eden Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)

İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen’den 19 Mayıs mesajı



İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Göçen, mesajında şunları ifade etti:
“19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak bastıkları bu gün, milletimizin emperyalizme karşı direniş ateşini yaktığı gündür. Tarihi boyunca daima hür ve müstakil yaşamış Türk milletinin bundan sonra da asla esaret halkasını boynuna takmayacağını ilan ettiği gündür.
“Bilindiği üzere atalarımızın kurduğu şanlı Osmanlı Devleti tarihteki o muhteşem gücünü kaybetmiş, Haçlı ittifakı karşısında sürekli yenilgilerle geri çekilerek topraklarının büyük çoğunluğunu kaybetmişti. Artık sığınacak son kale Anadolu kalmıştı. Oraya da göz diken Batılı emperyalistler yurdumuzu işgale başladılar. Bu boyun eğilecek, kabullenilecek bir durum değildi.
“15 Mayıs’ta Anadolu’ya ayak bastıkları gün Hasan Tahsin ile başlayan ilk direniş kıvılcımı, 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal ile bir kurtuluş ateşine dönüştü. Milletimizi bin yıldır yurt tuttuğu bu topraklardan söküp atmak isteyen haçlı zihniyetine karşı son kale de kaybedilseydi, hem Türk milleti egemenliğini kaybedecekti, hem de Dünyada tek bir bağımsız İslam devleti kalmamış olacaktı.
“Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kenetlenen Türk milleti, en kötü şartlar altında dahi çıkış yolu bularak atalarımızın emaneti olan kutsal vatanını korurken, milli egemenliğe dayanan genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma başarısını da göstermiştir.
“19 Mayıs ile başlayan bu şahlanış hem binlerce yıldır esaret yüzü görmemiş Türk milletine vurulmak istenen zincirin parçalanışı; hem de emperyalizmin pençesindeki diğer mazlum milletlere kurtuluş ilhamı vermesi bakımından önemlidir.
“Atatürk, Gençlik ve Spor bayramı olarak kutladığımız bu günü gençlere armağan etmiştir. Ulu önder, Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktaydı. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikrî olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”
“Aziz Kırşehirliler, Türk Milleti olarak yine sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Yeni bir millî mücadele yaşamaktayız. İçinde bulunduğumuz bu günlerde başta komşularla olmak üzere uluslararası ilişkilerde, terör, ekonomi, güçlü parlamento ve buna benzer sıkıntıların yanında salgın hastalık ile tüm millet olarak mücadele etmekteyiz. Aziz milletimizin bu günleri de tek bir yumruk gibi kenetlenerek birlik ve beraberlik içinde atlatacağına eminim. Bu birlik ve beraberlik, idrak etmekte olduğumuz Ramazan ayı ve ardından biraz buruk olsa da kutlayacağımız Ramazan Bayramı münasebetiyle evlerinden çıkamayan muhtaç insanlarımızla kenetlenme zamanıdır. Halkımızın yüksek insani değerleri ile dayanışma içinde bu günleri en az zararla atlatmamız gerektiğine inanıyorum. Bu durum bizim eski hasletlerimizi hatırlamak için bir fırsattır. Bunu iyi değerlendirmek gerekir.
“Sevgili gençler, sayın hemşerilerim,
“Bu duygularla siz gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en samimi duygularımla kutlar, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için kanlarını, canlarını seve seve armağan etmiş tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarım. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Yurdumuzun sağlık ve mutluluk içinde sonsuza kadar yaşaması dileklerimle, bizim için canlarını tehlikeye atan sağlık ve güvenlik görevlilerine partim adına şükranlarımı sunarım.”
(HABER: BEYHAN BALLI)

Başkan Öztürk’ten 19 Mayıs mesajı…

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Bahamettin Öztürk, 19 Mayıs’ın istiklal mücadelemizin en anlamlı günlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, mesajında şunları ifade etti:
“Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’nci yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz.
“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda Milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.
“Yok edilmek istenen Yüce Milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.
“19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.
“Türkiye Cumhuriyetinin geride kalan yılları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefinin gerçekleşmesidir. Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, küreselleşme sürecini doğru tanımlayıp konumumuzu iyi belirleyerek, ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmaktır. Bizden sonraki nesillerin gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak hepimizin temel hedefi olmalıdır.
“İstiklal mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, sevgiler saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)