Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Başkanı Süleyman Doğan:

“Atatürk ilke ve inkılâplarını 
ilelebet yaşatmaya kararlıyız”

Türk Ocakları Kırşehir Şubesi Başkanı Süleyman Doğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılısının 83. Yıldönümü dolayısıyla bir mesajı yayınladı.
Türk Milleti olarak, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız” diyen Başkan Süleyman doğan, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Çanakkale kahramanı, Türk İstiklal Mücadelesinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde rahmetle, şükranla anıyoruz.
“10 Kasım’da, işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru daha çok mesafe almamız gerektiğini bilmemizin yanı sıra ülkemiz üzerine dönem oyunların da farkında olmamız gerekmektedir. Ulu Önder’in yaşamı boyunca verdiği mücadele birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tutmuştur. Bugün Atatürk’ü özlemle ve minnetle anmakla beraber, ilkelerine her zamankinden daha sımsıkı sarılmalıyız.
“En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda bölgesinde ve dünyada üzerine planlar yapılan bir ülke haline gelmiştir. Ülkemizin bugün içinde bulunduğu şartlar, onun fikirlerinin değerini bir kat daha artırmaktadır. Onun fikirleri ve eserleri bizler hayatta oldukça daima yaşayacaktır. Dünya tarihi birçok devlet adamı yetiştirmiştir. Her biri yaşadıkları döneme damgasını vurmuş, uluslarınca tanınmış ve anılmışlardır. Ancak bir tek devlet adamı vardır ki ünü yaşadığı yüzyılı aşmış ve adı dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Türk Ulusu olarak böyle bir lidere sahip olmakla duyduğumuz onur, hiçbir şeyle kıyaslanamaz.
“Bizler Türk Ocaklılar olarak Atatürk’ün koyduğu ülkü gereği, bugün Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma çabasında olduğunu biliyoruz. Ancak bunu engellemeye çalışan iç ve dış mihrakların varlığını da çok iyi görüyoruz. Atatürk’ün deyimiyle, bu tür “dahili ve harici bedhahlara” karşı mücadelenin de sürdürüleceğine inancımız tamdır.
“Türk Milleti olarak, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Varlığımızın ve geleceğimizin teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk ilke ve inkılâplarını ilelebet yaşatmaya kararlıyız. Türkiye’nin kalkınması yolunda, Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden güç alarak, onun eserlerine, Cumhuriyetin bütün değer ve kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkılması gereğine inanıyoruz.
“Bu duygu ve düşüncülerle Türk Ocaklarının Kırşehirli mensupları olarak Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ülkemizin geleceği için yaptıklarını daha iyi anlıyor, özlüyor; dava arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!...” (HABER: BEYHAN BALLI)