Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan:

”Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” 

Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Doğan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Aziz Milletimiz tarih boyunca büyük badireler atlatmış, ateşin ve ölümün çemberinden geçmekle sınanmıştır. Yüce Allah’a şükürler olsun ki bu imtihanlarla karşılaştığımız her zor dönemde milletimize kılavuzluk eden bir manevi lider sarsılmaz imanımızın tecellisi olarak yol gösterici rolünü icra etmiştir. Savaşlar komutanların ve askerlerin başarıları ile kazanılsa da cephe gerisinde inancımızı her daim tazeleyen nice gönül erleri zaferlerimizin görünmez kahramanları olmuşlardır. 
“İşte bu kahramanlardan biri de Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. Akif, Çanakkale Savaşlarını hiç görmediği halde yüzlerce kilometre uzaktaki Mısır çöllerinde ”Çanakkale Şehitlerine” şiirini yazarak cismen değilse bile kalben Çanakkale’de savaştığını ispat etmiştir. Tacettin Dergâhının duvarlarına nakşettiği İstiklal Marşı ile ruhunun derinliklerinde yatan bağımsızlık arzusunu yüksek maneviyatıyla harmanlayarak asırlar ötesindeki nesillere hediye etmiştir. Bugün Akif’in bu armağanı milletimizi bir arada tutan harcın en önemli unsurudur. 
“Şüphesiz ki ”Korkma! Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak” dizesi bir temenni değil önemli bir tespittir. Bu tespit bize yol gösteren bir ışık olduğu gibi bizden sonraki nice nesillerin de yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kırşehir Türk Ocağı Şubesi olarak İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünü kutluyorum. Duamız odur ki ”Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” Ne Mutlu Türküm Diyene” (HABER: BEYHAN BALLI)