Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan Kırşehir Merkez Bölge Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri için anlamlı bir belge takdim töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafızlık unvanını kazanan gençler, emeklerinin karşılığını gururla aldı.
Öğrencilere belgeleri takdim edildi
Törene katılan Kırşehir İl Müftüsü Mustafa Tekin, belgeleri öğrencilere tek tek takdim etti. Genç hafızlarla yakından ilgilenen Tekin, her birini tebrik ederek geleceğe dair güzel temennilerde bulundu. Hafızlığın sadece ezberden ibaret olmadığını vurgulayan İl Müftüsü, Kur’an’ı anlama ve yaşama sorumluluğunun da bu sürecin bir parçası olduğunu hatırlattı.
“Bu zorlu süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” diyen Tekin, hafızların dini ve ahlaki değerleri yaşatmada önemli bir rol üstlendiklerini belirtti. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




