Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla hayata geçirilen 2021 Nefes Kredisi'ne başvurular başladığını duyurdu.
Nefes Kredi Paketi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde 10 bankanın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde hayata geçirildiğini belirten Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, “Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek. Yüzde 0,03 (onbinde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile %1 banka komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyecektir.  Nefes Kredi Paketi ile 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’nin altında olan işletmeler azami 50.000 TL; 1 milyon-10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecek.  Krediden 2020 yılı cirosu 2019'a göre yüzde 25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır.  Ciro kaybı koşulu kredi kullanımı yaptıran banka tarafından kontrol edilecektir.  İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkânı sağlanacak İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkânı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. 
Üyelerin kullanacakları kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlenmiştir.  Krediden faydalanmak için üyelerimizin Oda faaliyet belgesi alması gerekmektedir. Üyelerimiz Oda’ya gelmeden faaliyet belgelerini online olarak da aşağıda linki verilen web sitesinden alabilirler” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)