Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ekicioğlu, mesajında tüm darbelere ve darbecilere tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından 12 Eylül’e ilişkin görsel yayımlayan Başkan Ekicioğlu, darbelerin demokrasi üzerindeki etkisine dikkat çeken kısa ve net bir mesaj verdi.

Ekicioğlu: “Tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyorum”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu paylaşımında, “12 Eylül Darbesinin 46. yılında tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

Ekicioğlu’nun paylaşımında 12 Eylül 1980 tarihinin yanı sıra dönemin askeri müdahalesini simgeleyen tankların yer aldığı bir fotoğraf da kullanıldı.

Açık Lise Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır? 2026 AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar? AÖL Kaydı Son Gün Ne Zaman?
Açık Lise Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır? 2026 AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar? AÖL Kaydı Son Gün Ne Zaman?
İçeriği Görüntüle

12 Eylül Darbesinin Üzerinden 46 Yıl Geçti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyduğu 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 46 yıl geçti. Darbenin ardından TBMM ve siyasi partiler feshedilmiş, siyasi faaliyetler durdurulmuş ve ülke askeri yönetim sürecine girmişti.

12 Eylül’ün yıl dönümünde Türkiye'nin farklı noktalarından yapılan açıklamalarda demokrasi ve halk iradesi vurgusu öne çıkarken, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da yayımladığı mesajla tüm darbe ve darbecilere karşı olduğunu ifade etti.

Muhabir: Nurten Ceylan - Damla Yeşilli