Yarıyıl tatili bitti, öğrenciler ders başı yapacak...

Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı: “Başarılarının devamını diliyorum”
2014-2015 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatili bugün sona eriyor. İlk, ortaokul ve liselerden yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yapacak.
Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 18 milyon öğrenci 15 Eylül 2014'te başlayan 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk aşamasını 23 Ocak’ta tamamlamıştı.
18 gün süren yarıyıl tatili bugün başlayacak. Kırşehir'de de 266 okulda yaklaşık 45 bin öğrenci ve öğretmenlerden oluşan eğitim ordusu ders başı yapacak.
Bugün başlayacak ikinci eğitim dönemi 12 Haziran Cuma günü tamamlanacak.
“BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”
Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, bugün başlayacak ikinci dönemde öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
Eğitimde marka kent olan Kırşehir’de ikinci eğitim döneminde öğretmen ve öğrencilere başarılarının devamı temennisinde bulunan Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kırşehir’in eğitimde marka kent olmaya devam edeceğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü copy
2014-2015 eğitim-öğretim yılı ikinci yarıyılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, “Ben öncelikle tüm öğrencilerime, onları yetiştiren tüm öğretmenlerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenlerime gerçekten minnet duyuyorum ve çok teşekkür ediyorum. Bizi, ilimizi gerçekten üst seviyelere çıkarttıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. TEOG sınavlarında öndeyiz. Ankara'da bize verilen istatistikler bütün derslerde üst seviyedeyiz. Geçen yıla oranla Türkçe, matematik, fen bilgisi, İngilizce, din kültürü ve inkılap tarihinde her birinde yüzde oranlarımız üst seviyede. Bundan dolayı arkadaşlarıma ben çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir ikinci dönemin devam etmesini, Kırşehir'in eğitimde marka şehir noktasından kesinlikle düşmemesini temenni ediyorum. Bizler de elimizden geldiği kadar Valiliğimiz, Milli Eğitim olarak çok gayret ediyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci'ye eğitime verdiği destek ve hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü en az bizim kadar okullarımızı ziyaret ediyor. Eksikleriyle, bahçe düzenlemeleriyle uğraşıyor. Bu sene için 2 okul kaldı. Geriye kalan 41 okulumuzun bahçe düzenlemesini yaptı. Eğitimle çok yakın ilgileniyor bundan dolayı Milli Eğitim camiası olarak ben Sayın Başkanımıza teşekkürlerimi özellikle vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.
İKİNCİ DÖNEM BOL SINAVLI GEÇECEK
İkinci dönem, öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak ikinci dönemde öğrenciler sınavlarda ter dökecek.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre, ikinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının ise Haziran'da açıklanması planlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilde öğretmenlerin il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirme atamalarını yapacak. Bu atamaların ardından, 15 bin öğretmen kadrosuna da ilk atamalar gerçekleştirilecek.
ÜNİVERSİTE MARATONU BAŞLAYACAK
Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.
2015-2016 eğitim ve öğretim yılı ise 14 Eylül Pazartesi başlayacak.