Kırşehir Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Mustafa Mısır, yaz aylarında havuz ve denizlerde sıkça rastlanan mikropların kulak ve burun hastalıklarını tetikleyebileceğine dikkat çekti. Yaz sezonunda artan su aktiviteleriyle birlikte, özellikle mikroplu suyun kulak ve burun yollarına bulaşması sonucu ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine vurgu yaptı.
Mısır, “Havuz ve denizlerden alınan mikroplu su, dış kulak yolunda enfeksiyonlara neden olup şiddetli kulak ağrısı, kulakta şişlik, akıntı, işitme kaybı ve baş dönmesi gibi şikayetlere yol açabilir. Ayrıca, enfeksiyonlar zamanla kulak zarını etkileyerek delinmeye sebep olabilir ve bu durum orta ve iç kulağa, hatta beyne ulaşarak menenjit ve beyin iltihabına neden olabilir” ifadelerini kullandı.
Özellikle kulak zarında önceden delik bulunan hastaların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini belirten Mısır, “Mikroplu suyun doğrudan orta ve iç kulağa ulaşması, kalıcı işitme kayıplarına ve kronik enfeksiyonlara yol açabilir. Dikkat edilmediğinde enfeksiyon ilerleyebilir ve tedavi edilmesi zor komplikasyonlar ortaya çıkabilir” diye uyardı. Uzman, vatandaşların havuz ve deniz kullanımı sırasında dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye etti.