Kırşehir Uzun Çarşı esnaflarından Arif Karaboğa, bamya fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle gazetemize dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sezon sonuna girilmesiyle birlikte bamyada fiyatlar adeta uçuşa geçti.

Otobüs biletlerine yoğun talep
Otobüs biletlerine yoğun talep
İçeriği Görüntüle

Kırşehir Uzun Çarşı’da bamya fiyatları cep yakıyor

Karaboğa: “Yaklaşık 1,5 ay önce 3000 TL olan bamya şu an 3400 TL’ye dayandı. Eskiden en ucuz bamya 170 TL idi. Ama şimdi fiyatlar dudak uçuklatıyor. Safrandan sonra en pahalı ürün bamya oldu. Vatandaş çeyrek altın alsa daha iyi!” dedi.

Düğünlerin Vazgeçilmezi Artık Gramla Alınıyor

Karaboğa, bamyaya özellikle Kırşehir düğünlerinde yoğun talep olduğunu ancak son dönemde bu talebin bile azaldığını vurguladı.

“Eskiden düğünlerde kilolarca alınırdı, şimdi vatandaş gramla alıyor. Alım gücü bamyaya yetmiyor. O kadar düğün var ama bamya almak artık lüks oldu,” diyerek mevcut durumu özetledi.

Muhabir: İLKNUR ÖNCÜ