Kırşehir Valiliği koordinesinde, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir anma programı gerçekleştirilecek. Kırşehir, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremlerin 3. yıldönümünde, kayıplarını dualar ve özel etkinliklerle anmaya hazırlanıyor. “Asrın felaketinden, asrın birlikteliğine...” sloganıyla düzenlenecek olan program, şehrin manevi ve akademik duraklarını bir araya getirecek.
Kırşehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımda “Valiliğimiz koordinesinde düzenlenecek olan “6 Şubat Depremleri Anma Programı”na tüm hemşehrilerimiz davetlidir.” İfadelerine yer verildi.

Program Mevlit ve Dualarla Başlayacak
Anma etkinlikleri saat 12:30’da Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde başlayacak. Cuma namazı öncesinde düzenlenecek programda, deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilecek ve dualar edilecek. Namaz çıkışında ise vatandaşlara lokum ikramında bulunulacak.
Gönüllüler Ödüllendirilecek
Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde başlayan program Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak resmi törende; protokol konuşmalarının yanı sıra deprem sürecini anlatan bir video gösterimi sunulacak.
Program kapsamında Kırşehir’de akredite olan MEB AKUB personeline bröve takılacak ardından Destek AFAD gönüllülerine kimlik takdimi yapılacak.
Törenin ardından Dr. Öğr. Üyesi Furkan Birdal, "Afetlere Akademik Bakış" başlıklı bir sunum gerçekleştirerek deprem gerçeğine bilimsel bir ışık tutacak. Ayrıca salon girişinde yer alacak olan "Deprem Temalı Resim Sergisi" gün boyu ziyaretçilere açık kalacak.




