Bizim gazetenin 35 yıl önce spor muhabirliğini ve yorumculuğunu yapan, sporu ölümüne seven, fanatik Beşiktaş ve Kırşehirspor’lu olan emekli öğretmen Fikret Aslan’ın öldüğünü duyunca inanamadım.

Fikret Aslan’ı Kırşehir’de herkes “Papatya” olarak tanır ve öyle bilirdi.

“Papatya” adı ona oturduğu Yenice Mahalle’de “Papatyaspor” adıyla bir amatör spor kulübü kurmasından dolayı verilmiş, herkes ona artık “Papatya” diyordu.

Fikret Aslan Hoca bizim yakından tanıdığımız, sevdiğimiz, her alanda koruyup kolladığımız “Papatya”mız olmuştu.

1980’lı yıllarda Kırşehirspor dahil bütün maçları izler, yorumlar yapar, memur olduğu için biz de birkaç yıl önce vefat eden oğlu Cengiz Aslan adıyla yayınlardık. Cengiz Aslan rahatsız olduğu için acaba sevinir, sağlığına kavuşur mu derdi “Papatya”…

“Papatya” yıllar yılı, 40 yıl bizim gazetede çıkmadı, her gün gelir, yer içer, tüm gazeteleri okur, özellikle spor sayfalarını okur, eleştiriler yapar, iyiye iyi, kötüye kötü derdi. İçinde hiç kin taşımazdı. Anasına, eşine, çocuklarına çok bağlıydı.

“Papatya”nın en çok üzüldüğü büyük oğlu Cengiz’in rahatsızlığı ve ölümü olmuştu. Onun ölümüne adeta yıkılmıştı.  Adı geçtiğinde sessizce ağlardı. Teselli ederdik.

Tek kızı Hilal liseyi bitirmesine rağmen, herkes iş güç sahibi, ev-bark sahibi olurken onun iş bulamamasına, yakınlarının sahip çıkmamasına üzülür, çok içerler, ağlardı gizli gizli... Kendisini başka şeylerle teselli ederdi.

Küçük oğlu Ali’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzman çavuş olarak iş bulmasına çok sevinmiş ve rahatlamıştı. Ali’nin kendi işini kendi bulmasına çok sevinir, gurur duyardı onunla… Zaten kendisi iyi bir Türk Milliyetçisiydi. Atatürk’e sonsuz bağlıydı.

Birkaç gün önce yani 11 Mart 2021 tarihinde evinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat ettiğini öğrenince inanamadım ve çok üzüldüm. Allah mekanını cennet etsin.

“Papatya”nın kendinden başka kimseye zarar yoktu. Tertemiz, pırıl pırıl bir insandı.  Kaybettik onu, yazık oldu.

Şimdi “Papatya”yı da kaybettik ya...

Ölüm böyle bir şeymiş diyorum.  Mal, mülk, şan, şöhret sahibi olsanız ne olur ki? Hepsi yalan, yalanmış.

Allah kimisine kahrından verirmiş, kimisinden lütfundan verirmiş.

Hayatta hiç kimseye nokta kadar zararı olmamış “Papatya” bu dünyadan böylesi vasıflarla ebedi aleme geçip gitti.

Mekânın cennet olsun “Papatya”…

Unuturlar sanma, unutmayacağız seni…

Seni yine eskisi gibi, o masum halinle hep anacağız Papatya. Sana  söz veriyoruz…

*ŞEVKET GÜNER