Kırşehirli ünlü bozlak ustası, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, 1970’li yıllarda gittiği Almanya’da uzun yıllar kalmış, ne Türkiye’ye dönmüş, ne de baba ocağı memleketi Kırşehir’e gelmişti. Bir yerde Kırşehir’e küsmüştü.
1990 yılında yenilenen Kırşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan SHP’li Başkan Dr. Cahit Gürses’in ilk işi Neşet Ertaş’la Kırşehir’i barıştırmak olmuştu. 
Başkan Gürses, Neşet Ertaş’a “Baban Muharrem Ertaş’ın anıtını yaptırdım, Kırşehirliler olarak seni açılışa davet ediyorum” demişti.
Bu davet üzerine uzun yıllardır görmediği, burnunda tüten Kırşehir’e babası Muharrem Ertaş’ın anıtının açılışı için gelmeye karar veren Neşet Ertaş, bir de türkü yazmıştı.
Neşet Ertaş Kırşehir’de babasının adına yaptırılan Ozanlar Anıtı’nın açılışını yaptı ve 5 gün memleketinde kalarak her akşam Grand Hotel Terme’de Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses’le birlikte hemşehriyleriyle hasret gidermişti. Ben de 5 gün süreyle onunla birlikte olmuştum. 
Hatta Neşet Usta bu yemekli toplantılarda  “Şirin Kırşehir” adıyla yazdığı türküyü ilk bize çalıp söylemişti. Sonra ertesi gün de Belediye’nin düzenlediği “Ozanlar Şöleni”nde de Ahi Stadı’nda binlerce Kırşehirliye söylemişti. 
İşte Neşet Ertaş’ın uzun yıllar sonra 1992 yılında geldiği memleketi Kırşehir’de söylediği “Şirin Kırşehir” türküsünün sözleri:
Ana vatanımsın baba yurdumsun
Ozanlar diyarı şirin Kırşehir
Uzak kaldım gurbet elde derdimsin
Hasretin bağrımda derin Kırşehir
Hasretin bağrımda derin Kırşehir derin Kırşehir

Kimi engin kimi yüksek evlerinen
Kimi fakir kimi zengin böyleyinen
Kazaların nahiyelerin köylerinen
Gönlümün içinde yerin Kırşehir
Gönlümün içinde yerin Kırşehir yerin Kırşehir

Feleğin yazdığı kara yazıynan
Çok yürüdüm bağrımdaki sızıynan
Kara kaşlarıynan kara gözüynen
Aşık etti beni birin Kırşehir
Yaktı bu bağrımı birin Kırşehir birin Kırşehir

Garibim engince gönüller alan
Aşkı feryadınan sazı çalan
Ozanlar içinde birimiz olan
Muharrem ustadır erin Kırşehir
Muharrem ustadır erin Kırşehir erin Kırşehir

Ozanlar içinde birimiz olan 
Muharrem ustadır erin Kırşehir erin Kırşehir

Yine Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses’in babası Muharrem Ertaş’ın şansında tüm ozanlar adına yaptırdığı “Ozanlar Anıtı” için de Neşet Usta şunları yazmış ve bunu daha sonra türkü olarak nice konserlerinde çalıp söylemişti:

Vatanım memleketim bu mutlu günde
Büyüğüne küçüğüne saygı duyarım
Ayrım yapmayana kendi gönlümde
İnsanlık adına sevgi duyarım, sevgi duyarım

Cehaletin kökü söktüğü için
Yerine insanlık ektiği için
Ozan anıtını diktiği için
Kırşehir iline övgü duyarım, övgü duyarım

Süren olur cehaletin atını
Kim çevirir cahilin kuvvetini
Belki bir gün babamın anıtını
Sarsan olur diye kaygı duyarım, kaygı duyarım

Ozanlar babası Muharrem Ertaş
Nice ozanlara olmuştur nakkaş
İnsan olanların hepisi kardeş

Bir garibim böyle duygu duyarım, duygu duyarım
İnsan olanların hepisi kardeş
Bir garibim böyle duygu duyarım, duygu duyarım
Duygu duyarım

İşte aradan 30 yıla yakın bir süre geçti. Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses’in başlattığı “Ozanlar Şöleni” ve “Ozanlar Anıtı” daha sonra göreve gelenler tarafından kaldırıldı. 
Sonra 2020 yılında Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yeniden yerine dikerek Kırşehir halkının ve ozanlarının beklentisine son verdi.
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta Neşet Ertaş’ın Ozanlar Anıtı’nın açılışına geldiği 1992 yılına ait. Fotoğrafta oturan Belediye Başkanı Cahit Gürses, onun yanındaki ortada ayakta duran bendeniz Şevket Güner, sağ baştaki ise 24 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz büyük ozan Neşet Ertaş…
Cuma günü büyük ozanımız Neşet Ertaş’ın babası, büyük bozlak ustası Muharrem Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 37. yıldönümü. Onu da vefatının yıldönümünde saygıyla, şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. 
*ŞEVKET GÜNER