1969 YILINDA kurulan Kırşehirspor yıllarca 2. ve 3. Lig'te mücadele ettikten sonra amatör lige düşmüştü.

Dönemin Kırşehir Milletvekili Anavatan Parti'li Kâzım Çağlayan, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e sık sık gelir ve ağabeyim Şevket Güner ve bizlerle birlikte olurdu. Hatta Milletvekili Çağlayan, Ankara'dan Kırşehir'e gelirken, ağbim Şevket Güner'e telefon eder ve bir yemek yaptırmasını ve bazı dostlarının isimlerini söyleyerek onları da yemekte bulunmasını isterdi.

Biz de yemek yapar ve dostlarını çağırır ve söz dönüp dolaşır Kırşehir'in sorunlarına gelirdi.

Bir yemekte ağbim Şevket Güner ve Ramazan Türkeş, Kırşehirspor'un amatör ligte olmasının Kırşehir'de sporseverleri çok üzdüğünü belirterek, Milletvekili Kâzım Çağlayan'dan bu takımı öyle veya böyle 3. Lig'e alınmasını istediler. Milletvekili Çağlayan, bunu yerine getirmek için her şeye yapacağını söyledi. Biz de bu konuda gazete olarak pek çok haber yazmıştık.

Sonunda Milletvekili Kâzım Çağlayan, Futbol Federasyonu Başkanı Şenez Erzik ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Amasyalı İsmet Özarslan'ı ve Beden Terbiyesi Genel Müdürü asker kökenli, Kırşehirspor'un eski Başkanlarından Mehmet Hacı Gülten'in ahbabı Beden Terbiyesi Genel Müdürü Yücel Seçkiner'i de ikna ederek Futbol Federasyonu’nun kararıyla Kırşehirspor’u 1990 yılında yeniden 3. Lig'e aldırmayı başarmıştı. 

1990-91 sezonu tekrar profesyonel ligde olacaktık. Merhum Kâzım Çağlayan'ın gayretleri sonucunda TBMM’de çıkarılan bir yasa ile il statüsünde olup da profesyonel takımı olmayan illerin üçüncü ligde takımlarının olması sağlandı. Karar yaz aylarında açıklandı.

Bu vesile ile 1997 yılında üniversiteye hazırlanan oğlu Sinan Çağlayan ile geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden, Kırşehirspor'a ve Kırşehir'e yaptığı hizmet ve projelerle gönüllerden silinmeyen 18. dönem Kırşehir Milletvekili Kâzım Çağlayan'a rahmet diliyorum. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun.

1990 yılında yeniden 3. Lig'e alınan Kırşehirspor'un bir daha küme düşme sıkıntısı yaşamaması için herkes işin baştan işi sıkı tutulması istiyordu. Nitekim de Ramazan Türkeş Başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu. Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erol Seyfeli, Musa Hangül gibi isimler de yönetimde yer aldılar.

Şehirde tüm imkânlarıyla yönetimin ve takımın arkasında oldu. Çok sevindik, şehrin yeniden takımına sahip çıkmasına ve tekrar profesyonel ligde mücadele edecek olmamı-za rağmen Ağustos ayının başlarında ancak transfer çalışmaları başladı.

Takım kurulmuş ve lig hazırlıkları o günkü Terme Kaplıcası'nda başlamıştı. Takımın başına da Teknik Direktör olarak Sedat Boğaz getirilmiş, Büyük Yaşar Babuz da antrenör olmuştu. Çok çalkantılı geçti o sezon. Birkaç hoca değiştirildi. Yönetim değişti. Ramazan Türkeş ayrıldı, Bekir Kılıç başkan oldu. Sonraki iki sezon başkanlığa devam etti. Sevinçle ve umutla başladığımız bir sezon güçlükle ligde kaldığımız bir sezon olarak tamamlandı.

İşte yukarıda anılarda kalan fotoğraf ta 1990-1991 sezonuna ait.

Ayaktakiler soldan sağa Mustafa Yalçın, kaleci Sinan Özdoğan, Kenan Yücel, Mustafa Türkmen, Murat Duman, Namık Altunsoy. Oturanlar soldan sağa Menderes Arık, Cemal Çıldır. Menderes Karakoç, Ömer Filizgök ve Hakan Kılıç.

Bu kadro ile 3. Lig, 4. Grup'ta mücadele eden Kırşehirspor 34 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. 35 gol atıp, kalesinde 50 gol gördü ve 32 puanla ligte kaldı. Ankara Emniyetspor, MKE Çankırıspor ve Sivas Demirspor son dört içinde yer aldı. Sivas Demirspor grup sonuncusu olarak küme düştü.

O sezon grupta 82 puan toplayan Kayseri Erciyesspor şampiyon olarak 2. Lig'e yükse-lirken, onu sırasıyla Çubukspor, MKE Kırıkkalespor, Yozgatspor, Beypazarıspor, Amasyaspor, Çorumspor, Turhalspor, Kayserispor, Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Sivasspor, Tokatspor ve Yeni Sincanspor takip ettiler.

Yukarıdaki kadrodaki futbolcularımızdan kaleci Sinan Özdoğan bugün Kırşehir Belediyespor'a kaleci antrenörü olarak hizmet verirken, Ömer Filizgök geçmiş yıllarda yeşil-beyazlı ekibimizde uzun yıllar forma giydi, antrenör olarak hizmet verdi. Geçtiğimiz yıl da Kırşehir Belediyesi'nden emekli ayrıldı. Halen Kırşehir'de yaşıyor.

Mustafa Yalçın futbol yaşamının yanında öğretmenliğine devam etti ve bugün Alanya'da bir okulda müdür yardımcısı olarak çalışırken, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de spor yazıları yazıyor.

Aynı kadroda bulunan Mustafa Türkmen Kayseri'de hayatına devam ederken, Namık Altınsoy Tokat’ta yaşıyor. Teknik direktörlük yapan Namık Altınsoy’la bu sezon Kırşehir Belediyespor'un birlikte izledik ve eskilerini yâd ettik. Diğer futbolcularımız şimdi ne yapıyorlar, nerede yaşıyorlar bilmiyorum. Ama hepsine buradan sağlılar ve mutluluklar dili-yorum.

Bugün o yıllardaki Kırşehirspor'un yerine bugün Kırşehir'i 2. Lig'te Kırşehir Belediye-spor başarıyla temsil ediyor.

O yıllarda Kırşehirspor'la 3. ve 2. Lig'te mücadele eden Kayserispor, Sivasspor, Gaziantepspor,  Konyaspor, Hatayspor, Giresunspor, Rizespor ve Malatyaspor Süper Lig'te bulunuyor.                       

*SALİH GÜNER