Geçen yıl kaybettiğimiz ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul Erkek Lisesi’nde okul arkadaşı olan, Kırşehir Devlet Hastanesi Başhekimlerinden Dr. Erdal Ahat’ı 1994 yerel seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanlığına aday göstermişti.
    Dr. Erdal Ahat’ın ANAP’tan aday gösterilmesi ile diğer partiler de boş durmamıştı. Onlar da Erdal Ahat kariyerinde adaylar ortaya çıkarmışlardı. 
    SHP’nin Belediye Başkanı olan Dr. Cahit Gürses, ikinci kez aday gösterilirken, DYP’nin adayı Başbakanlık Personel Daire Başkanı Aslan Salman, MHP’nin adayı Avukat ve Orman Mühendisi Metin Çobanoğlu idi. 
    O yıllarda bütün partiler ANAP’a karşı tek yumruk olmuşlar ve onun kaybetmesi için bütün güçlerini ortaya koymuşlardı. 
Ve nitekim de ANAP Kırşehir Belediye Başkanı adayı Dr. Erdal Ahat seçimi az bir oyla kaybetmiş, 4 yıl Belediye Başkanlığı yapan SHP’li Dr. Cahit Gürses de yenilmişti. Hiç kimsenin kazanacağını tahmin etmedikleri, sessiz ve sakin bir duruş sergileyen MHP’li Metin Çobanoğlu genç yaşta Kırşehir Belediye Başkanı seçilmişti.
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta dönemin ANAP Genel Başkanı ve Başbakanı Mesut Yılmaz ile okul arkadaşı olan Kırşehir Belediye Başkanı adayı Dr. Erdal Ahat birlikte görülüyor.
Mesut Yılmaz seçimler sırasında karlı bir kış gününde Kırşehir’e kendisi geldiği gibi, partisinin bakanlarını da Kırşehir’e seferber etmişti. 
Bugün aramızda olmayan Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet, onun okul arkadaşı, benim de 40 yıllık değerli dostum Dr. Erdal Ahat’a da sağlık ve mutluluklar diliyorum. 
*ŞEVKET GÜNER