Bundan 70 yıl önce Kırşehir’in Kındam Mahallesi’nden askere giden ve askerliğini jandarma olarak yapan ve daha sonra Kırşehirliler tarafından “Jandarma” olarak tanınan ve bilinen Ramazan Karadeniz’in 50 santim uzunluğundaki bıyıklarıyla da nam salan, 1965 yılından sonra Ahi Baba Mustafa Karagüllü’nün başlattığı Ahilik Kutlamaları’nda yine Kındam’lı arkadaşı dostu ve Kındam eski muhtarı Hasan Gökçınar’la birlikte uzun yıllar Ahi Evran Sancağı’nı tören ve toplantılarda büyük gurur ve onurla taşımışlardı.
İşte yukarda Anılarda Kalan Fotoğraf’ta Kındam’lı Jandarma Ramazan Karadeniz’in bir zamanlardaki meşhur bıyıklı hali.
Şimdi geçenlerde Kındam’da ki evinde ziyaret ettiğim Jandarma’nın son hali.
“Hey Jandarma hey, bir zamanlar neydin öyle? Ele avuca mı geçerdin? Şemsi Yastıman’ın İstanbul’da ki ve Kırşehir’de ki dost meclislerinin değişmez simalarındandın.”
Bizim Jandarma Ramazan Karadeniz zaman zaman gazetemize gelir eski yaşadıklarını, yaşattıklarını ve Ahi Evran’ın sancağını tören ve toplantılarda rahmetli Ahi Baba Karagüllü’nün kendilerine nasıl taşıttığını anlatırdı. 
Şimdi ilerlemiş yaşına rağmen gözü gönlü bağlı bahçeli Kırşehir’i özleyen Jandarma’ya Allah’tan sağlıklı ömürler diliyorum. *ŞEVKET GÜNER